0
EURO 2024
Češka - Portugal

FOTO: Twitter/@ceskarepre_cz

SUPER IZMENA DONELA POBEDU PORTUGALU: Češka u nadoknadi ostala bez zasluženog boda! (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.24 u 22:53

Portugal je pružio jedno bledo izdanje

Fudbaleri Portugala savladali su selekciju Češke posle preokreta u poslednjim minutima rezultatom 2:1 u meču kojim je zatvoreno prvo kolo grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj, u okviru grupe F.

Od starta je bilo jasno da su prvaci Evrope iz 2016. godine apsolutni favoriti, ali to baš i nisu pokazali na terenu.

Prva dobra šansa za Portugal doigrala se u 12. minutu. Rafael Leao je zapretio golu rivala, ali ga je u nameri da postigne pogodak sprečio Krejči.

Kapitalnu priliku za pogodak imao je i Ronaldo u 32. minutu. Jedan od najboljih fudbalera ikada je imao jedan na jedan sa golmanom Češke, ali šutirao pravo u njega.

Ronaldo je i u nastavku imao dobru šansu za gol. Dijaš mu je spustio loptu, ali su Česi opet uspeli da izblokiraju njegov udarac.

Totalni šok za Portugal usledio je u 62. minutu. Nakon dobrog napada Češke, Lukaš Provod je imao otvorenu situaciju za udarac i zatresao je mrežu rivala za neočekivano vođstvo Češke.

Nažalost radost Čeha nije dugo trajala. Totalni karambol nakon jedne ubačene lopte Portugalaca završio je u golu Čeha, nakon što se lopta odbila od Hranača.

Odlična akcija Portugalaca u 87. minutu i novi gol, ali ne zadugo. Ronaldo je bio u ofsajdu kada je uputio loptu ka prečki češkog gola, da bi istu u mrežu skrenuo Žota, ali je posle pregledanje snimka isti poništen.

Češka je konačno poklekla u 92. minutu. Konseisao tek što je kročio na teren i posle samo par sekundi uspeo je da iskoristi asistenciju Neta i donese teško izvojevanu pobedu Portugala.

Ovim susretom je zatvoreno prvo kolo grupne faze Evropskog prvenstva. Turska će biti prva zbog bolje gol razlike u odnosu na Portugal, dok su Češka i Gruzija bez bodova u grupi F.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter