0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Slovenije

FOTO: Twitter/@nzs_si

SLOVENAC PRETI ORLOVIMA: „Ako smo pobedili Portugal, zašto ne bismo Srbiju!“

Objavljeno: 18.06.24 u 21:43

Čeka nas zanimljiv sudar dve ekipe

Bivši reprezentativac Slovenije, Marinko Galić (54), izneo je svoje mišljenje o predstojećem duelu između Slovenije i Srbije, koji će se odigrati 20. juna u 15 časova.

„Zmajčeke“ očekuje važan susret sa ekipom Dragana Stojkovića Piksija, koji bi mogao biti odlučujući za oba tima u borbi za prolazak u narednu fazu. Slovenci su u prvoj utakmici remizirali sa Danskom (1:1), dok je Srbija pretrpela poraz od Engleske rezultatom 1:0.

Srbi su slična priča kao Englezi. Imaju dosta zvezda u timu, pogotovo u napadu, ali stalno nešto “kuva “kod njih i samo se čeka da eksplodira lonac. Videli smo to već u nedelju kada je Mitrovića zamenio Tadić, a pitanje je šta će još biti sa njima. Po imenu imaju vrhunski tim, ali kada dođe prvenstvo, igra im jednostavno ne teče. Ne znam da li je to zbog toga što ima previše ega u timu, ali činjenica je da u ovoj reprezentaciji uvek nešto nedostaje – objasnio je Galić za slovenački „Dnevnik“.

Galić veruje da Srbija, nakon poraza od Engleske, očekuje pobedu nad Slovencima, ali upozorava da to neće biti nimalo lako.

Iako su izgubili od Engleske, i dalje će misliti da su bolji od nas, da moraju da nas pobede. Koliko se sećam, samo smo jednom izgubili od njih – poručio je Galić.

Bivši fudbaler, koji je branio boje Slovenije na Evropskom prvenstvu 2000. godine, izražava poštovanje prema srpskoj reprezentaciji, ali veruje u trijumf Slovenije u predstojećem susretu.

Imamo prilično mladu i kvalitetnu reprezentaciju, koja na ovom Evropskom prvenstvu može da pomeša stvari i može da izađe iz grupne faze. Naravno da cenim Srbiju, zbog igrača koji igraju u vrhunskim klubovima, ali i oni su od krvi i mesa. Videli smo da naša reprezentacija može da igra protiv bilo koga. Ako smo pobedili Portugal sa Ronaldom i ostalima, koji su još bolja reprezentacija, zašto ne pobedimo Srbiju – zaključio je bivši reprezentativac Slovenije.

Utakmica između Slovenije i Srbije zakazana je za 20. jun u 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter