0
Košarka

FOTO: X/@celtics

SELTIKSI ZA ISTORIJU: Boston bez većih problema sa Dončićem i Dalasom za rekordni 18. prsten! (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.24 u 08:12

MVP finala – Džejlen Braun

Košarkaši Boston Seltiksa novi su šampioni NBA lige! Oni su u petoj utakmici finalne serije savladali Dalas Maveriske sa ubedljivih 106:88 i tako došli do 18. šampionske titule, čime su prestigli Lejkerse (17) i postali najtrofejnija franšiza.

Seltikse je u odlučujućoj utakmici predvodio Džejson Tejtum s 31 poenom, 11 asistencija i osam skokova. Najbolje ga je pratio Džejlen Braun, inače MVP finalne serije,  sa 21 poenom uz osam skokova i šest asistencija,

Kod Dalasa je ponovno najviše pokazao Luka Dončić sa 28 poena, 12 skokova i pet skokova.

Kada je o samom susretu reč, Seltiksi su dominirali od samog početka utakmice. Već posle prve četvrtine su imali prednost od deset poena, a na poluvremenu su vodili sa 21 poenom razlike.

Ova titula je prva za Boston od 2008. godine, što dodatno pojačava značaj ovog uspeha za ekipu i njihove navijače. Ako uspeju da zadrže trenutnu ekipu, Seltiksi će i sledeće sezone biti među glavnim favoritima za osvajanje NBA titule.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter