2
AdmiralBet ABA Liga
Nebojša Čović

Nebojsa Covic President of KK Crvena Zvezda during the 2022/2023 Aba Press Conference and Practice session at Aleksandar Nikolic Hall on January 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PRVI ČOVEK ZVEZDE O REGIONALNOM TAKMIČENJU: „Čemu ABA liga služi?!“

Objavljeno: 18.06.24 u 18:42

Jasan je Nebojša Čović.

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, izrazio je puno uverenje i bio u pravu da će njegov tim i naredne sezone nastupati u Evroligi, ali izražava zbunjenost povodom uloge ABA lige koja ne osigurava direktno mesto šampionu u tom elitnom takmičenju.

U intervjuu za „Sport Klub“, Čović je istakao:

Bio sam potpuno siguran da Crvena zvezda neće imati problema sa učešćem u najprestižnijem evropskom takmičenju. Neke nepažljive izjave su dovele do nepotrebnih spekulacija u medijima. Što se tiče novčanih transakcija koje su pomenute, možda su nekonvencionalne, pa ćemo ih detaljnije istražiti.

Upitan o perspektivi regionalnog takmičenja, Čović je naglasio:

Postavlja se pitanje svrhe ABA lige ako ne garantuje šampionu direktan put u Evroligu, niti pruža klubovima adekvatne prihode. Lično podržavam regionalno takmičenje, ali smatram da je neophodno analizirati njegovu ulogu i budućnost.

Dodao je da je Srbija sposobna da razvije sopstvenu ligu od 10 do 14 klubova, ističući potrebu za ozbiljnim planiranjem i strategijom u košarkaškom sportu.

Čović je zaključio:

Svi mi koji volimo košarku treba da razmišljamo dugoročno i da budemo korak ispred konkurencije u sportskom izrazu.

21
6
2 Komentara
  1. Kao Partizanovac, po prvi put moram da se složi sa ovim čovekom. Samo bi možda trebao da se priseti na čije insistiranje (u saradnji sa onim ništakom Bartomeuom) je Partizan na silu uvučen u regionalnu ligu? Partizanu se pretilo da neće igrati evropska takmičenja ako ne uđe u regionalnu ligu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter