2
Evroliga
Željko Obradović

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

OBRADOVIĆ PRAVI MOĆAN TIM: Partizan spremio dve BOMBE za leto!

Objavljeno: 18.06.24 u 21:12

Partizan bi mogao da sastavi sjajnu ekipu

Letnji prelazni rok donosi pravu ludnicu na košarkaškoj sceni, a beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda, ubrzano sastavljaju timove za nastup u Evroligi. Partizan je započeo svoj remont odlaskom kapitena Kevina Pantera, a Sportal je došao do informacija o aktuelnim transferima, odlascima i pojačanjima u Humskoj.

KK Partizan, koji ove sezone nije osvojio nijedan trofej, pod vođstvom Željka Obradovića traži „svežu krv“ za predstojeće izazove. Prema saznanjima Sportala, od aktuelnog tima, samo Balša Koprivica, Alen Smailagić i Džejlen Smit će ostati u crno-belom dresu sledeće sezone.

Odlaskom Frenka Kaminskog i neizvesnom sudbinom Bruna Kabokla, Partizan razmišlja o velikim pojačanjima. Sportal je saznao da je Tarik Džons, centar Anadolu Efesa, na meti Partizana. Džons, koji napušta Tursku, izazvao je interesovanje i Virtusa iz Bolonje i Budućnosti iz Podgorice.

Kada je reč o organizatoru igre, primarna opcija za crno-bele je Ti Džej Šorts iz Pariza. Međutim, pošto će francuski klub igrati Evroligu naredne sezone, njegovo dovođenje moglo bi biti otežano.

Na spoljnoj liniji, Željko Obradović želi da Džejlin Smit, koji bi igrao na poziciji kombo-beka, dobije društvo u vidu Spidija Smita iz Hapoela Jerusalima. Pored toga, Partizan je u ozbiljnim pregovorima sa Džordanom Lojdom, bivšim košarkašem Crvene zvezde i trenutnim igračem Monaka.

Što se tiče Luke Vildoze, koji trenutno igra za Panatinaikos, on je ponuđen Partizanu, ali njegov status još uvek nije razjašnjen.

Na listi domaćih igrača za koje je zainteresovan Partizan nalaze se Arijan Lakić iz Zadra, koji bi uskoro trebalo da potpiše višegodišnji ugovor, bivši kapiten Vladimir Lučić i Dušan Beslać. Problemi oko transfera Beslaća prošle sezone bili su vezani za visoko obeštećenje koje je tražila Vojvodina, kao i za njegovu platu u trenutnom klubu, Avtodoru u Rusiji.

Da bi rešili ove probleme, Partizan nastoji da izgladi odnose sa agentom Miškom Ražnatovićem. Takođe, klub je zvanično potvrdio dolazak Vanje Marinkovića na dve godine.

Navijači crno-belih s nestrpljenjem iščekuju finalizaciju transfera i formiranje tima koji će biti konkurentan u Evroligi i domaćem prvenstvu.

29
10
2 Komentara
  1. I sada sam siguran da ni jedan od dvojice nije meta KKP.. Moram priznati da sam fan Vilijamsa Gosa, ali on ima ugovor do sredine 2025.g. a KKP nece placati otkup.. U ovom trenutku mislim da su Kris Dzons i vremesni Nando de Kolo, kao par, optimalno resenje za Partizan, jer bi tada imao dve ubitacne odbrambene dvojke (Avramovic, Jaramaz), i dva isto takva sutera ako ostanu(Naneli, Smit), uz Trifunovica, Marinkovica i Lakica ako dodje…. Prelazni rok zna biti interesantan kao i samo takmicenje.

    0
    2
    Odgovori
    • Gos je dobar za treceg pleja. Partizan mora da resi problem prvog pleja. Ko god misli da Gos moze da bude mozak tima, nije bas u materji. Sem toga preskup je za ulogu treceg. Ovaj roster bi preoteo albi fenjer, da budemo iskreni.Sve preko tri pobede u ligi bi bio ogroman uspeh.

      0
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter