0
EURO 2024

FOTO: Twitter/@EURO2024

HAOS U DORTMUNDU: Veliko je pitanje da li će se uopšte igrati meč Gruzija – Turska!

Objavljeno: 18.06.24 u 17:39

Poznat je i razlog za ovakav splet okolnosti

Današnje veliko nevreme koje je pogodilo Dortmund moglo bi da odloži utakmicu između Turske i Gruzije na Evropskom prvenstvu, zakazanu za 18:00 časova na „Signal Iduna Parku“. Intenzivna kiša stvorila je ogromne „vodopade“ sa krova stadiona, uzrokujući da se voda sliva na tribine i primorava mnoge navijače da se povuku na više nivoe.

Situacija je postala još napetija kada su se među navijačima pojavili nemiri. Zbog premeštanja i gužve, došlo je do sukoba između turskih i gruzijskih navijača, gde su sevale pesnice i leteli predmeti. Haos na stadionu izazvao je zabrinutost da će početak meča biti doveden u pitanje.

Novinar Danijel Stori, prisutan na licu mesta, izvestio je na društvenim mrežama:

Sve veća je šansa da se ovaj meč odloži, ukoliko se potop nastavi. Timovi rade na tome da preusmere vodu u kanale i odvode, ali to je trenutno Sizifov posao.

Uprkos naporima službi na terenu da reše problem, vremenska prognoza pokazuje mogućnost prestanka kiše u narednih deset minuta, što bi moglo pomoći u stabilizaciji situacije.

Konačnu odluku o održavanju utakmice doneće glavni sudija Fakundo Teljo iz Argentine, koji će proceniti stanje terena i bezbednost navijača pre početka meča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter