0
Košarka

FOTO: X/@dallasmavs

DONČIĆ RAZOČARAN NAKON PORAZA U FINALU: Nije bitno koliko boli, nisam uradio dovoljno! (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.24 u 12:13

On je meč završio sa 28 poena, 12 skokova i pet skokova

Košarkaši Boston Seltiksa novi su šampioni NBA lige! Oni su u petoj utakmici finalne serije savladali Dalas Maverikse sa ubedljivih 106:88 i tako došli do 18. šampionske titule, čime su prestigli Lejkerse (17) i postali najtrofejnija franšiza.

Kod Dalasa je ponovno najviše pokazao Luka Dončić sa 28 poena, 12 skokova i pet skokova, ali više nije mogao. Treba istaći i da je rovit igrao ovu seriju, ali i da mu je tokom čitavog finala odbrana bila na jako niskom nivou.

Nakon utakmice obratio se novinarima na konferenciji.

Osećam se dobro, napravili smo neke dobre stvari. Bili smo zajedno pet meseci. Ponosan sam na sve igrače, trenere, ceo štab. Nismo pobedili u finalu, ali smo imali sjajnu sezonu. Ponosan sam na sve – rekao je Slovena i dodao:

Nije bitno koliko boli. Igrao sam. Nisam uradio dovoljno – prokomentarisao je Dončić.

Dončić je prokomentarisao odnos sa Kajrijem Irvingom sa kojim je tokom sezone činio jedan od najubitačnijih tandema u ligi.

– Neverovatno je imati njega u timu. Rekli smo prošle sezone jedan drugom da ćemo se sledeće boriti. I verovali smo.

Dalas se sada nalazi u situaciji u kojoj su pre dve godine bili skoro svi igrači Bostona, kada su morali da prihvate da je Golden Stejt bio nadmoćniji tim.

Boston je dobra ekipa koja je prošla kroz mnogo stvari. Sazreli su. Možemo mnogo da naučimo od njih. Moramo se boriti sledeće sezone – pohvalio je Dončić rivala.

Slovenija će kvalifikacije igrati 2-7. jula u Pireju, protiv Hrvatske i Novog Zelanda u grupi, dok su u drugoj domaćin Grčka, Dominikanska republika i Egipat.

„Ne želim da kažem šta je sledeće. Moram da donesem odluku o nekim stvarima. Pokušaću da budem zdraviji. Imaćemo intervju za dva dana, zar ne? Tada ću odgovoriti“, rekao je Dončić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter