0
Košarka

FOTO: Printscreen/ YouTube

VELIKO IZNENAĐENJE: Dubai neće igrati evropsko takmičenje sledeće sezone!

Objavljeno: 17.06.24 u 20:30

Najavili su veliki projetak

Na nedavnoj Skupštini Evrolige, pored zvaničnog potvrđivanja ekipa koje će učestvovati u elitnom takmičenju sledeće sezone, objavljen je i spisak timova za Evrokup.

Među ekipama koje će se boriti u drugom po rangu evropskom takmičenju, našli su se sledeći timovi: Lietkabelis, Aris Solun, Bahčešehir, Bešiktaš, Budućnost Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Trento, Gran Kanaria, Hapoel Tel Aviv, Burg, Huventud, Ulm, Trefl Sopot, Turk Telekom, Kluž, Venecija, Valensija, Hamburg Tauers i Vulvsi iz Litvanije.

Značajno je napomenuti da novi tim iz ABA lige, Dubai, neće učestvovati u Evrokupu ove sezone. Umesto njih, među učesnicima je novi šampion Poljske, Trefl, koji zauzima mesto Šljonska.

Od ABA ligaša, svoje učešće u Evrokupu nastavili su Budućnost iz Podgorice i Cedevita Olimpija iz Ljubljane, koji su i prethodne sezone igrali u ovom takmičenju.

Iako se očekivalo da će Dubai dobiti šansu da se takmiči na visokom nivou, izgleda da će morati da sačeka još jednu sezonu pre nego što dobije priliku da se oproba u jednom od dva najjača evropska takmičenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BKT EuroCup (@eurocup)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter