0
Olimpijske igre Pariz 2024

Vladimir Lucic Israel - Serbia, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Group Phase, Group D, Izrael - Srbija 6.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VELIKA ŠTETA: Srbija ide na Olimpijske igre bez jednog bitnog igrača!

Objavljeno: 17.06.24 u 23:23

Vladmir Lučić po svemu sudeći neće moći da pomogne saigračima u Parizu

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi se suočiti s izazovom na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu bez iskusnog igrača Vladimira Lučića. Ovaj 35-godišnji krilni igrač iz Bajerna iz Minhena prošao je kroz dugu i tešku sezonu nakon povratka na teren zbog povrede koja ga je mučila osam meseci.

Zbog ozbiljne povrede kolena, Lučić je bio primoran da propusti Mundobasket i veći deo prošle sezone. Tokom procesa oporavka, suočio se sa brojnim dilema i dubokim razmišljanjima o svojoj sposobnosti da doprinese nacionalnom timu ovog leta. Kako prenosi „Meridian sport“, dugotrajna pauza izazvana povredom značajno je uticala na Lučićeve planove i potencijalno učešće u reprezentaciji.

Bayern’s Vladimir Lucic in action during regular season round 25 Euroleague basketball match between Partizan and Bayern in Belgrade, Serbia on Feb. 8, 2024.
(credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Lučić je bio ključna figura u srpskom timu, doprinevši osvajanju srebrne medalje na Evrobasketu 2017. godine, kao i učestvujući na Mundobasketu 2019. i Evrobasketu 2022. godine, gde je nosio kapitensku traku. Njegovo odsustvo bi svakako bilo veliki gubitak za ekipu.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, nedavno je objavio preliminarni spisak igrača za Olimpijske igre, na kojem se nalazi i Vladimir Lučić. Ipak, pitanje ostaje da li će Lučić biti fizički spreman i u formi da se pridruži timu. Na istom spisku nalazi se i zvezda NBA lige, Nikola Jokić, što uliva nadu navijačima u jak i konkurentan tim.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter