0
EURO 2024
srpski navijači

FOTO: Printscreen/Twitter

UHAPŠENI SRPSKI NAVIJAČI PUŠTENI NA SLOBODU: Sada Nemci traže da im se zabrani ulazak na stadion!

Objavljeno: 17.06.24 u 15:57

Sukob Srba, Engleza i Albanaca je izazvao pometnju 

U Gelzenkirhenu je došlo do sukoba između navijača Srbije i Engleske, što je rezultiralo privođenjem osam osoba – sedam srpskih i jednog engleskog navijača. Prema izjavama visokog zvaničnika policije, Petera Bota, privedeni su pušteni tokom noći.

Jedan od srpskih navijača zadobio je povredu glave i bio je primljen u bolnicu. Međutim, na sopstvenu odgovornost je napustio bolnicu kako bi prisustvovao utakmici. Nema informacija o drugim povređenima.

Policija je preporučila Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da zabrani pristup predstojećim utakmicama navijačima koji su učestvovali u incidentu. Zvaničnici su saopštili da je tuča kratko trajala i da su zadovoljni reakcijom bezbednosnih službi na događaj visokog rizika.

Incident se dogodio ispred restorana ukrašenog srpskim zastavama, gde su se navijači Srbije sukobili s grupom engleskih navijača koja je pokušala da uđe u objekat. Na snimcima sa društvenih mreža vidi se kako se muškarci međusobno gađaju stolicama. Novinari su po dolasku na mesto događaja zatekli razbijeno staklo i prevrnute stolove, dok je nekoliko desetina policajaca obezbeđivalo područje.

Portparol nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, Maksimilijan Kal, izjavio je da su bezbednosni zvaničnici zadovoljni kako su protekli prvi dani turnira, uprkos nekoliko incidenata, uključujući i ovaj u Gelzenkirhenu. Kal je istakao da je policija bila spremna i brzo reagovala na sukob, te da do sada nije bilo neočekivanih događaja.

Naravno da je bilo incidenata tokom vikenda, na primer juče sa huliganima u Gelzenkirhenu, ali to je bila situacija sa kojom se tamošnja policija brzo pozabavila i na koju je, pre svega, bila spremna. Do sada nije bilo iznenađujujućih događaja – rekao je Kal novinarima u Berlinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter