0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Slovačke

FOTO: Twitter/@EURO2024

SLOVAČKA PRIREDILA SENZACIJU: Belgija se obrukala protiv autsajdera, VAR poništio dva gola Lukakua! (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.24 u 19:57

Slovačka je uspela da napravi veliko iznenađenje

Fudbaleri Slovačke priredili su veliku senzaciju u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva pošto su savladali favorizovanu ekipu Belgije sa 1:0 u okviru grupe E.

Odmah u trećem minutu Belgijanci su imali veliku priliku. Lukaku je iz peterca šutirao ka golu Dubravke, ali golman Slovačke odlično reagovao.

Totalni šok za favorite usledio je u 7. minutu. Žeremi Doku je pogrešio u poslednjoj liniji, namestio je loptu Kucki, ali se opta odbila do Šranca koji je pogodio mrežu rivala.

Konsultovan je VAR zbog sumnjive pozicije, ali posle pregledanog snimka sve je bilo čisto i Slovačka je stigla do vođstva.

Belgija se nekako konsolidovala u narednih desetak minuta. Lukaku je imao izglednu priliku za pogodak u 21. minutu, ali ga je izletanje Dubravke totalno zbunilo i promašio je zicer.

Kapitalnu priliku da duplira prednost Slovačka je imala u 40. minutu. Kucka je centrirao ka Haraslinu, koji je odlično šutirao, ali je Kastanj sprečio siguran pogodak.

U nastavku je do izražaja došla izuzetna odbrana Slovaka. Škrinjar je u 55. minutu počistio sjajnu loptu za Lukakua, a posle njega odlično je još jednom reagovao Dubravka.

Belgija uspeva da postigne gol samo minut kasnije, ali nije bilo mnogo radosti. Lukaku je pogodio na asistenciju Onane, ali je nakon pregleda snimka u VAR sobi utvrđeno da je gorostasni napadač bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nova kapitalna prilika za „Crvene đavole“ viđena je u 62. minutu. Bakajoko je bio tako blizu pogotka posle šuta, ali je Škrinjar izbio loptu sa gol linije.

Izgledalo je da su se konačno napadi Belgije isplatili u 87. minutu. Openda je probio po levoj strani i onda je preciznim centaršutem po zemlji pronašao Lukakua, ali je posle VAR snimka utvrđeno da je Openda igrao rukom i gol je ponovo poništen.

Belgija je uzalud pokušavala u sedam dodatnih minuta, tako da će ostati bez bodova u meču u kome su joj svi unapred upisali tri.

Slovačka sa druge strane zajedno sa Rumunijom na čelu ove grupe ima tri boda. Izgleda da smo najviše dobili od grupe koja je pred početak EURA bila okarakterisana kao najneatraktivnija.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter