1
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Rumunije

FOTO: Twitter/@EURO2024

RUMUNIJA ZGROMILA KOMŠIJE: Ukrajinci na startu EURA prošli kao u Donbasu! (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.24 u 16:52

Rumunija je prikazala izuzetnu igru

Fudbalska reprezentacija Rumunije demonstrirala je silu protiv favorizovane Ukrajine (3:0) u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u okviru grupe E.

Od samog starta su Rumuni pokazali mnogo veću želju i inicijativu, a prva dobra šansa odigrala se u 8. minutu kada je Koman šutirao iz daljine, ali je Lunjin bio siguran.

Ukrajina je u narednih petnaestak minuta pokušavala kroz posed lopte da dođe do situacije za gol, ali su pokušaji Mudrika i Dovbika zaustavljeni.

Velika greška Lunjina u 30. minutu rezultirala je majstorskim pogotkom Stančua sa nekih dvadesetak metara od gola čime su nominalni domaćini stigli do prednosti.

Novi opasan napad su Rumuni imali u 39. minutu preko Mana. Ukrajina je preživela sjajan nalet rivala i čista sreća im je pomogla da zaostatak ne bude veći.

Ukrajinci su izašli u drugo poluvreme sa željom da nešto promene, ali umesto toga u 54. minutu usledio je novi šok.

Stanču je povukao kontru Rumunije, lopta stiže do Marina koji ponovo iz daljine snažnim udarcem smešta loptu u mrežu, a ona prolazi kroz ruke Lunjina, kome oba gola idu na dušu.

Samo tri minuta kasnije novi šok za Ukrajinu. Rumunija preko Draguša stiže do 3:0, a veliki posao je odradio Man po desnoj strani, koji je pronašao usamljenog saigrača kome nije bilo teško da smesti loptu u nebranjeni gol.

Sudakov je imao priliku da postigne počasni pogodak za totalno razbijenu ekipu Ukrajine u 76. minutu, ali je Nica bio na visini zadatka.

Do kraja meča Ukrajina je pokušavala da umanji ovaj bolan poraz, ali je zapravo mogla da primi još koji pogodak od Rumuna koji su prikazali pravi „atomski“ fudbal.

Rumunija je ovom pobedom napravila ozbiljan korak ka plasmanu u osminu finala Evropskog prvenstva, dok se Ukrajina nalazi u teškoj situaciji. Naredni meč grupe E na programu je 18 časova gde će se sudariti favorizovana Belgija i autsajder Slovačka.

Standings provided by Sofascore
1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter