0
EURO 2024
Deklan Rajs, Dušan Tadić

FOTO: FSS

LEGENDA OPLELA PO TADIĆU: Čuveni reprezentativac Jugoslavije bez dlake na jeziku o rečima kapitena Srbije! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 17.06.24 u 14:24

Tadić je bio brutalno iskren u izjavi nakon meča

Bivši jugoslovenski fudbalski reprezentativac, Predrag Peđa Mijatović, dao je opsežnu analizu utakmice protiv Engleske, osvrnuo se na kontroverznu izjavu kapitena Dušana Tadića i naglasio značaj predstojećeg meča za Srbiju.

Podsetimo, Srbija je pretrpela poraz od Engleske (1:0) u prvom susretu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U gostovanju na emisiji „Uranak“ na televiziji K1, Mijatović je pohvalio nastup srpske reprezentacije, rekavši da ekipa izgleda zrelije nego u prethodnim nastupima.

Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Mislim da je to sad potpuno drugačiji tim, s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu – rekao je Mijatović, prenosi Tanjug.

Mijatović je dodao da je srpski tim bio iznenađen slabijim izdanjem Engleza nakon primljenog gola.

Oslobodili smo se, uz nekoliko korekcija koje je napravio Piksi u drugom poluvremenu, što je izgledalo sasvim pristojno. Jedino negativno je rezultat, ali smatram da bi remi bio realan rezultat. Videli smo u fudbalu mnogo puta da bolji rival u tom trenutku izgubi utakmicu. Utisak je pozitivan.

Predstojeći meč protiv Slovenije, prema Mijatoviću, ključan je za dalji uspeh Srbije na ovom prvenstvu.

Mislim da protiv Slovenije moramo da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda bi bila odlična, ali ne smemo izgubiti, jer postoji i treća utakmica koja nam daje šansu da se plasiramo u drugi krug – rekao je Mijatović.

Slovenija je naša finalna utakmica na Evropskom prvenstvu. Protiv Slovenije bi trebalo promeniti stil igre, ali i tim koji će izaći na teren. To su neke odluke o kojima bi selektor trebalo da razmišlja sa stručnim štabom – dodao je legendarni fudbaler.

Komentarišući izjavu aktuelnog kapitena Dušana Tadića, Mijatović je izrazio razumevanje, ali i upozorio na posledice.

Pošto sam bio igrač, znam kako može da se oseća igrač koji je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. On je izvanredan igrač. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način – dodao je Mijatović.

On je istakao da su na ovakvim takmičenjima najbitniji sklad i atmosfera u ekipi.

Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rešavaju, ali bi trebale da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciju i to apsolutno ne znači da Tadić neće biti starter na narednoj utakmici. To treba ostaviti po strani i skoncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat – poručio je Mijatović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter