1
EURO 2024
srbija

FOTO: FSS

VREME JE – ORLOVI NA EURU POSLE 24 GODINA: Srbija protiv Engleza traži senzaciju i neće se libiti da napadne! (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.24 u 09:25

Bilo kako bilo, od Orlova tražimo da samo ostave srce na terenu, a podrška neće izostati! Napred Srbija!

Konačno je došao i taj trenutak! Fudbaleri Srbije odigraće utakmicu na Evropskom prvenstvu prvi put nakon 24 godina, a rival će im biti prvi favorit za osvajanje turnira, reprezentacija Engleske. Meč se igra na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu, a zakazan je za 21 čas.

Čekanju je došao kraj i Srbiju ćemo konačno gledati na kontinentalnoj smorti, gde je otišla bez preterane euforije. U Kataru je bilo drugačije, veliki broj ljudi verovalo da možemo i do finala, dok je sada ipak drugačija priča, pa se čini da sve to pozitivno utiče po ekipu. Nema nikakvih skandala, makar za sada, pa možemo u potpunosti da se fokusiramo na fudbal.

Četa Dragana Stojkovića nije najbolje izgledala u kvalifikacijama, pa smo prolaz na EURO 2024 obezbedili u poslednjem kolu i to bodom protiv Bugarske u Leskovcu. Međutim, prošao je određeni period od tada, pa se o samim kvalifikacijama i ne priča toliko, već o pripremnim utakmicama protiv Austrije i Švedske.

Tu smo videli da Srbija gotovo sigurno ne može da igra sa četiri igrača pozadi, ili makar sa četiri štopera u zadnjoj lini (prvo poluvreme protiv Austrije). Videli smo i da itekako možemo da igramo disciplinovano i da ne pravimo velike individualne greške, a da na drugoj strani pravimo konkretne šanse za pogodak i koristimo ih, kao protiv Švedske.

Englezi jesu sila, ali u poslednjih X godina imaju samo izgubljeno finale sa prošlog EP od Italije i polufinale Mundijala u Rusiji, dok sa na većini ostalih velikih takmićenja podbacivali. Naš selektor veruje Dragan Stojković Piksi u trijumf, a kako kaže, možda ćemo ih i napasti.

FOTO: Starsport

– Što ih ne bismo napali? Mi poštujemo neke stvari, ali prvenstveno poštujemo sebe. Učinićemo sve da utakmicu privedemo kraju kao što želimo. Bez obzira na njihov kvalitet, Srbija neće da bude tim koji će da čeka i gleda kako Engleska igra. Trudićemo se da im stvorimo što više problema. 

Direktan prenos ove utakmice možete pratiti putem RTS 1 kanala, kao i putem Arena sport 1 Premium kanala.

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter