0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

SFEROPULOS: ‘Preokret sezone je Kup Koraća!’ (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.24 u 17:47

Iako je malo ko to očekivao kada je došao, uspeo je da osvoji sva tri trofeja.

Grčki stručnjak Janis Sferopulos ušao je u srca svih Zvezdinih navijača, predvodivši ekipu do titula u Kupu Koraća, ABA i KLS-u. Ključni momenat po njemu bio je derbi u Nišu:

Smatram da je preokret upravo Kup Koraća. Odigrali smo veoma dobro, bili smo fokusirani, čitav tim je želeo da pobedi, a ni tada nismo imali ceo roster na raspolaganju. Verovatno se sećate da je Teodosić bio povređen i da nije igrao četvrtfinale, čak nije ni bio na utakmici sa nama, već je ostao u Beogradu zbog terapija. Došao je za polufinale i odigrao samo nekoliko minuta i onda je odigrao odličnu finalnu utakmicu, ne samo on već i ceo tim, i svi su oni pokazali ogromnu želju za pobedom, svi su želeli da osvoje trofej i smatram da je to bila ta prelomna tačka o kojoj pričamo. Utakmicu protiv Derbija smo počeli vrlo loše, ali ne mislim da je to prelomna tačka, jer kada smo završili utakmicu, rekao sam svojim pomoćnim trenerima da ćemo sigurno osvojiti prvenstvo. Baš sam tako rekao, tim rečima, jer igrati takvu utakmicu, tešku utakmicu, ne odustati iako nismo igrali dobro i pobediti-to mi je pokazalo da sigurno osvajamo ABA ligu i to je ono što se i desilo – izjavio je Janis, te potom kratko govorio o ABA ligi:

Ovo je moj prvi put da učestvujem u Jadranskoj ligi i moram reći da je vrlo konkurentna. Ako ne igraš dobro, možeš da izgubiš od doslovno svakog tima, posebno na gostujućem ali i na domaćem terenu. Za mene je ovo godina u kojoj sam razumeo kakvi su timovi i kako igraju – zaključio je trener Zvezde.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter