0
EURO 2024

Fudbal, Reprezentacija Srbije pripreme za World Cup 2010 Serbia Vs. Cameroon, friendly match Milan Lane Jovanovic Belgrade, 05.06.2010. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LANE JOVANOVIĆ IMA PUNO POVERENJE U ORLOVE: „Prolazimo grupu, jači smo i od Danske i od Slovenije!“

Objavljeno: 14.06.24 u 13:51

Popularni Lane veruje da će Orlovi izboriti plasman u narednu fazu takmičenja

Danas počinje EURO 2024, a naša reprezentacija Srbije u nedelju igra prvi meč na turniru. Rivali će nam biti Englezi od 21 čas, a pred sam start takmčinja, govorio je nekadašnji fudbaler našeg nacionalnog tima, Milan Lane Jovanović.

On je u razgovoru za Meridian sport da optimističnu prognozu – veruje da prolazimo grupu i da smo jači od Danske i Slovenije

Kao navijač i bivši reprezentativac moram biti optimista. Utakmice koje smo odigrali u pripremnom periodu deluju ohrabrujuće. Pogotovo duel u Švedskoj. Napadači su bili razigrani, a ispratili su ih i saigrači iz veznog reda. Odbrana je izgledala besprekorno. Funkcionisalo je sve kako treba. Raduje me što smo sa prilično velikom dozom samopouzdanja otišli na prestižno takmičenje – rekao je Jovanović za Meridian sport.

Popularni Lane veruje da će Orlovi izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

Milan Lane Jovanovic (C) during the UEFA Conference League 2023/2024 match between Vojvodina and APOEL Cyprus at stadium Karadjordje on August 03, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Uz osvrt na čisto fudbalske parametre favorit u našoj grupi je svakako Engleska. Takođe, ako pogledamo renome i spisak igrača, za nijansu smo bolji od Danske, a značajno od Slovenaca. Nismo imali u poslednje vreme najbolje rezultate. I Danska i Slovenija su se pokazali kao neugodni rivali minulih godina. Slovence smo dobili u Ligi nacija, ali pamtimo i druge susrete. U svakom slučaju – očekujem da prođemo grupu.

Jovanović je upitan i da li Srbija ima dodatni pritisak što skoro dve i po decenije nije bila učesnik EP, pred odlučujuće bitke u Gelzenkirhenu i Minhenu.

Ne, baš ta činjenica treba da ima rasterećujuće dejstvo. Ova generacije je izborila plasman na dva velika takmičenja u nizu. Imali smo dovoljno strpljenja i pameti da selektoru ukažemo poverenje na duže staze. Ispoštovan je kontinuitet koji je presudan parametar za postizanje rezultata i stvaranje određenih mehanizama u samoj igri. Upravo tako se grade disciplina i poverenje unutar tima. Prilično ohrabrujuće izgleda kompletna situacija. Činjenica da je format takmičenja povoljniji u odnosu na prethodne cikluse, ali moramo gledati pozitivno. Za nas je najvažnije da smo ispunili primarni cilj, a to je kontinuirano prisustvo na velikim takmičenjima – poručio je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter