0
Sportske igre mladih

FOTO: Promo

3. Regionalni turnir Plazma Sportskih igara mladih

Objavljeno: 14.06.24 u 09:40

Grad Bor je ove godine prvi put bio domaćin Regionalnog finala Plazma Sportskih igara mladih

Danilo iz Bora,Tara i Anđela iz Niša i Salvador iz Vlasotinca najbrži su atletičari. Niš ima najbolje basketaše u konkurenciji dečaka i devojčica a u Coca-Cola kupu i odbojci neprikosnoveni su Kruševljani, dok su šampioni u sportskoj igri Lino “Izmedju dve vatre” mališani iz Kuršumlije. Mali Fudbal se najbolje igra u Nišu. Ovo je rezime plasmana učesnika 3. Regionalnog turnira Plazma Sportskih igara održanog u Boru.

Grad Bor je ove godine prvi put bio domaćin Regionalnog finala Plazma Sportskih igara mladih. Jedanaest opština i gradova predstavljali su najbolji dečaci i devojčice, pobednici Dunav osiguranje Dana sporta. Takmičili su se Simovci iz Bora, Sokobanje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana, Vladičinog Hana, Kruševca, Medveđe i Bojnika u sportskoj igri Lino “Između dve vatre“, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3×3”, Coca-Cola kupu i MIS odbojci, a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

FOTO: Promo

Intoniranjem himne i svečanim defileom 1200 osnovnoškolaca iz 12 gradova južne i istočne Srbije na stadionu FK Bor započeo 3. Regionalni turnir Plazma Sportskih igara mladih, koje je otvorio Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora. „Draga deco, hvala vam što ste danas ovde. Vrlo sam ponosan što ste danas u gradu Boru. Ponosan sam i na organizatore jer smo pokazali da definitivno kroz ovakva druženja, kroz ovakve sportske aktivnosti umemo i da se sprijateljimo, da napravimo kontakte, da pokažemo jedni drugima šta znamo a definitivno i koliko vredimo kao ljudi. Srbija ima budućnost, ima vas! Puno uspeha vam želim u današnjem takmičenju. Svi ste ovde pobednici“ rekao je Milikić.

FOTO: Promo

„Nije uvek u sportskim igrama bitan rezultat često, i u obraćanju ličnom deci, mi iz Igara to kažemo. Naš moto je da nama nije prevashodni cilj rezultat, pre svega nam je bitan dečiji osmeh i sve ovo radimo zbog dečijeg zadovoljstva, radosti i osmeha. Misija Plazma Sportskih igara mladih je sasvim drugačija a to je tolerancija Fair Play, drugarstvo, razumevanje, poštovanje suparnika, prihvatanje različitosti “, kaže Slobodan Popović sportski direktor Plazma Sportskih igara mladih.

FOTO: Promo

Pobednici 3. Regionalnog finala takmičiće se na Državnom finalu Plazma Sportskih igara mladih početkom jula na Zlatiboru.

Plazma Sportske igre mladih su najmasonije amatersko takmičenje u Evropi. Podržavaju nas i brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

FOTO: Promo

Plasman – Bor

Plasman Atletika /Trka na 60m

Dečaci 2013. i mlađi: Danilo Šunkoski /Bor, Stevan Trajković/Leskovac, Luka Vasić/Niš

Devojčice 2013. i mlađe: Tara Stevanović/Niš, Lara Ivanović /Kruševac, Lena Leković/Bor

Devojčice 2015. i mlađe: Anđela Milošević/Niš,Milica Stanimirović /Niš,Helena Nikolič/Vlasotince

Dečaci 2015. i mlađi: Salvador Milenković/Vlasotince, Vasilije Puletić/Niš, Ilija Petrović/Niš

Millennium Team Basket 3×3 prvoplasirani/dečaci ekipa “Ivo Andrić”/ Niš

Millennium Team Basket 3×3 devojčice ekipa “Časne sestre”.

Lino „Između dve vatre“

Prvoplasirani 2013. i mlađi ekipa Beli lavovi / Kuršumlija

Prvoplasirani 2015. i mlađi ekipa Atomski mravci /Kuršumlija

MIS odbojka devojčice prvoplasirana ekipa “Napredak” /Kruševac

MIS odbojka dečaci ekipa “Jablanica” Medveđa

Mali fudbal 2013. i mlađi prvoplasirana ekipa ” Srćkovo jato” Niš

Coca-Cola kup prvopalsirana ekipa devojčice ŽFK “Napredak”

Coca-Cola kup dečaci prvoplasirana ekipa “Galatikosi ” Kruševac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter