0
EURO 2024

FOTO: Starsport

STRAHINJA PAVLOVIĆ PRED EURO: „Svi imaju svoje mane, Englezi takođe“ (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.24 u 14:25

Poslednje reči našeg štopera pred EURO

Reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za prvi meč Evropskog prvenstva koji je na programu protiv Engleske u nedelju 16. juna u Gelzenkirhenu, a pred novinare u Augzburgu izašao je Strahinja Pavlović.

Defanzivac Srbije je jedan od najkonstantnijih igrača u poslednjoj liniji tima i nema sumnje da će biti u startnoj postavi za duel sa Englezima.

Pitanja srpskih novinara

Šta Srbija može da uradi u defanzivi da spreči ofanzivu Engleza?

Baš zbog toga što su opasni sa svih strana u nekim momentima moramo da se spustimo i da se branimo svi zajedno, bez obzira na to koliko su dobri, treba da igramo naš fudbal, mislim da na toj utakmici moramo da imamo i jedno i drugo.

Koliko ste zreliji sa iskustvom iz Katara?

Bez obzira na taj turnir, to je veliko iskustvo za nas, imali smo utakmice gde smo mogli mnogo da naučimo, kao Švajcarska i Kamerun, mislim da će to mnogo značiti.

FOTO: Starsport

Iz vaše Osnovne škole dolaze tri reprezentativca?

Jedan jako lep podatak, da tri igrača dolaze iz jedne osnovne škole, Saša, Birmančević i ja živimo na kilometar udaljenosti, lep podatak, pozdravio bih ovom prilikom moju školu Lazar Lazarević i sve Šapčane.

Prekid?

Najviša smo ekipa i te situacije kada su prekidi treba da koristimo, to će biti jedna od naših prilika da postignemo gol.

Pred svaki veći turnir, Englezi se svrstavaju među favorite, sada deluju ubedljivije, da li će na njima biti taj ogroman pritisak, a nama ujedno i šansa?

To su sve igrači koji igraju na visokom nivou u navikli su na pritisak, neće im biti ništa nepoznato, navikli su na pritisak, ne vidim da to nešto nama može da pomogne, znamo kakvi su i kako igraju, znamo sve o njima, pripremamo se najbolje, neće biti lako, ali ubeđen sam da ćemo dati sve od sebe.

Da li je stavljena tačka na 4 igrača u odbrani i znate li ko počije protiv Engleske?

Mislim da će ta opcija biti i dalje tu, uigraniji smo sa tri pozadi, ali zaista ne znam. Sigurno ćemo je koristiti i ubuduće. Što se tiče ekipe, ne bih mogao da kažem.

Da li je selektor insistirao da više igrača iz prednjh linja učestuje u defanzivi?

Mnogo više vremena nego pred SP, imali smo 15 dana, dve pripremne utakmice i sasvim je dovoljan period da radimo na nekim stvarima. Mi smo uvek igrali na gol više, radili smo da ofanzivni igrači pomažu nama pozadi, ceo tim mora da napada i da se brani. To je ključ pobede.

FOTO: Starsport

Na čemu bazirate to da će ekipa biti mirnija i na čemu je selektor insistirao i šta možete na taktičkom planu da nam otkrijete?

– Ne mogu ništa preterano da odgovorim o tome, radili smo na problemima, dosta smo odvojeno radili defanzivu od napada, radili smo na fizičkoj spremi takođe i individualno.

Koliko je dobro da niste primili gol protiv Švedske i koliko vam znači podrška navijača?

Naravno da je dobro da nismo primili gol, defanzivno smo odigrali sjajnu utakmicu, odigrali smo dobro. Raduje nas što smo imali tako veliku podršku na treningu, značiće nam da imamo veliku podršku i na utakmicama.

Napredovali ste mnogo u poslednje vreme?

Mislim da sam imao dve odlične godine u Salcburgu, da sam napredovao i da ću igrati sve bolje i bolje.

Kada inostrani novinari pričaju o nama, ili smo prijatno iznenađenje ili razočaranje turnira? Koje su naše posobenosti koje nas mogu učiniti i odvesti dalje u drugi krug?

Mislim da smo za ove četiri godine pokazali da znamo da igramo dobar fudbal, da igramo na gol više, imali smo problema jer smo primali više golova nego što bi trebalo, imali smo uglavnom probleme u defanzivi. Imali smo mečeve koje smo mogli da pobedimo da smo igrali kao tim. Ako nastavimo da igramo fudbal iz kvalifikacija, mislim da je to naša najveća snaga.

Pitanja inostranih novinara

Koliko je ovo težak test za vas?

Imamo tešku grupu, jedan od najboljih timova, prva utakmica je najteža, ali potrudićemo se da imamo dobar rezultat. Takođe su i Danska i Slovenija sjajni timovi, moramo mnogo napora da načinimo da bismo ostarili rezultat.

Englezi imaju mnogo kvaliteta, sjajnih igrača koji su imali odlične sezone, postizali golove. To je njihovo najveće oružje.

Kako se spremate za Harija Kejna?

Neverovatan igrač, imao je sjajnu sezonu, ali ako želite da zaustavite takvog igrača, morate zajedno da se branite, da napadate, da igrate timski.

FOTO: Starsport

Da li vas Mitrović savetuje o englezima?

Imamo mnogo iskusnih igrača koji nam daju savete.

Imate veliku navijačku bazu u Rusiji, koji podržavaju Srbiju, a većina Rusa podržava Srbiju. Izgubili ste 4:0 od Rusije, da li vas je to poremetilo, šta se desilo i koliko se promenila situacija od tada?

Dobili smo crveni karton posle 15 minuta, nije bilo lako igrati posle toga. Ali videli smo neke greške na tom meču, ali je svakako bila prijateljska utakmica.

Da li ste imali ponude iz Rusije?

Da budem iskren, nisam siguran, mislim da sam imao neke kontakte kada sam bio u Monaku.

Srbija je talentovan tim, ali nije ostvarivala uspehe, zbog čega je to tako?

Nekoliko puta smo bili na velikim turnirima, nije prošlo najbolje, ja sam bio jednom, na Svetskom prenstvu, nismo bili u formi i nismo igrali dobro, mislim da je sada drugačije, imali smo bolju pripremu za ovo takmičenje i mislim da će biti bolje.

Šta možete da nam kažete o Belingemu i kako ga zaustaviti?

Sjajan igrač, u sjajnoj je formi, moramo da budemo tim, da damo više od 100 odsto da bismo zaustavili te igrače.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter