0
Fudbal

(190906) -- ZENICA, Sept. 6, 2019 (Xinhua) -- Edin Dzeko (front) of Bosnia and Herzegovina (BiH) breaks through during the UEFA EURO 2020 qualifier group J match between BiH and Liechtenstein in Zenica, Bosnia and Herzegovina on Sept. 5, 2019. (Xinhua/Nedim Grabovica)

NOVA BOMBA U SPLITU: Hajduk zove Edina Džeka!

Objavljeno: 13.06.24 u 15:15

Posle Gatuza, Splićani žele još jedno veliko ime u klubu

Splitski Hajduk, nakon prošlosezonskog neuspeha u trci za titulom, pokazuje da ne odustaje od ambicija za vrh. Juče su angažovali Đenara Gatuza kao novog trenera, što predstavlja sjajan marketinški potez, ali i potencijalno veliki korak napred za igru i sastav kluba.

Danas stiže još jedna senzacionalna vest iz Hrvatske: Hajduk aktivno radi na dovođenju slavnog bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeka, uprkos tome što Džeko ima još godinu dana ugovora sa Fenerbahčeom.

Prema informacijama koje prenosi „Index“, Splićani vide Džeka kao ključnog igrača za unapređenje tima. Prošla sezona bila je izuzetno uspešna za Džeka u Fenerbahčeu, gde je na 46 utakmica postigao 25 golova i dodao 10 asistencija.

Novi trener Fenerbahčea, Žoze Murinjo, možda će tražiti mlađe rešenje za poziciju napadača, što bi moglo otvoriti vrata za Džekov prelazak. Pominje se interesovanje za Partizanovog Mateuša Saldanju kao potencijalnu zamenu.

Ključnu ulogu u pokušaju da nagovori Džeka da pređe na Poljud igra sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, sa kojim je Džeko svojevremeno igrao u Romi.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter