0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/ YouTube

LUKA JOVIĆ OTVORENO O RAZNIM TEMAMA PRED EURO: Otkrio i kako je dobio nadimak srpski Falkao (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.24 u 13:45

Luka je govorio za sajt FSS-a

Fudbalska reprezentacija Srbije vrlo brzo, za samo tri dana, igra svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj protiv Engleske u nedelju od 21.00 čas na stadionu u Gelzenkirhenu.

Puni motivacije i uz visoko podignute glave su srpski fudbaleri obavili prvi otvoreni trening u Nemačkoj pred oko 3.000 navijača. Atmosfera je, barem kako deluje, na visokom nivou.

To potvrđuje i napadač Luka Jović, koji je odvojio vreme da razgovara sa sajt Fudbalskog saveza Srbije o raznim temama. Krenuo je od toga kako je dobio nadimak Srpski Falkao…

– Pa jeste, taj nadimak mi je dao generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić. Stilom igre sam podsećao na njega, imali smo istu „kosicu“, otprilike sam pokušavao neke situacije da rešavam kao on. To je ostalo i dan-danas. On je jedan od igrača od kojih sam mnogo toga naučio gledajući ga.

BELGRADE, SERBIA – JULY 26: Luka Jovic (R) of Fiorentina in action against Milos Degenek (L) of Crvena Zvezda during the friendly match between Crvena Zvezda and AFC Fiorentina at stadium Rajko Mitic on July 26, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Ove godine Srbija ima sjajne napadače u timu, zbog čega je to tako?

– Ja bih pre rekao da smo pre mogli da se pohvalimo sa defanzivcima, ali sada u ovom trenutku, tu su Duci, Mitar, neki mladi momci poput Ratkova, Joveljića, da ne nabrajam dalje, talentovani momci, Mitar je tu i najstariji od nas. Imali smo prilike da učimo od njega za vreme reprezentativnih okupljanja. Imao je fantastičnu prošlu sezonu, isto kao i Dušan Vlahović u Juventusu. Mislim da zaista dopunjujemo jedni drugog i da smo u službi tima maksimalno iskorišćeni.

Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Luka Jović su gol mašine, ali su sami po sebi različiti. Luka objašnjava i zbog čega.

– Pa, iskreno, mislim da je Mitar što se tiče završnice, da je on „paker“, koji iskorišćava šanse, dobar je u vazduhu, Duci voli da traži prostor, ima jako dobru levu nogu, a ja sam neko ko voli da igra u formaciji sa dva napadača, da imam slobodu da mogu da se krećem i zadovoljstvo mi je što igram sa njima. Kada igram sa njima, lepo mi je na terenu.

Na klupi već tri godine sedi Piksi, koji je bio mađioničar na terenu. Koliko prija ofanzivan stil igre reprezentativcima?

– Ja sam neko kome odgovara formacija sa dva napadača, proslavio sam se u ovoj formaciji u Frankfurtu, kao što svim napadačima odgovara ofanzivan stil, tako i meni. Više je situacija da se postigne gol i nadam se da ćemo nastaviti da igramo u ovom sistemu.

Hungary’s Martin Adam and Willi Orban vies with Serbia’s Strahinja Pavlovic, Luka Jovic and Sergej Milinkovic-Savic during UEFA Euro 2024 Group G qualifying football match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, on Sept. 9, 2023.

Srbija je prvi put posle 24 godine na Evropskom prvenstvu.

– Dugo nismo bili na Evropskom prvenstvu, bilo je par situacija kada smo mogli da se plasiramo, gde druge okolnosti nisu pomogle. Sada smo tu i zaslužujemo. Očekivanja su da prođemo grupu i da odemo što dlaje u takmičenju, mislim da imamo kvalitet za to. Ali jednostavno, ovo je turnir gde se igra u nokaut fazi jedna utakmica i sve je moguće.

Izazovna grupa sa Engleskom, Slovenijom i Danskom poziva na oprez, da li je možda dobro što najjači protivnik dolazi prvi?

– Dobili smo jaku grupu. Englezi su među prvim favoritima da osvoji titulu, sa jakim individualcima, a Danska i Slovenija možda i najmanje odgovaraju našem stilu igre, jer igraju čvrst i agresivan fudbal. Tako da, mislim da će od druge utakmice zavisiti naš plasman u grupi. Daćemo maksimum da pobedimo sve i da prođemo dalje – zaključio je Jović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter