0
Košarka
Luka Dončić

FOTO: twitter/@dallasmavs

LUKA DONČIĆ NA UDARU MEDIJA: „Njegova igra u ovom meču je bila neprihvatljiva“ (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.24 u 12:05

Dalas je na korak od eliminacije

Posle trećeg uzastopnog poraza u finalnoj seriji, san o vraćanju šampionskog prstena u Dalas izgleda sve manje realno. Mnogi veruju da će Boston stići do rekordne 18. titule, što bi, s obzirom na njihovu izvanrednu igru tokom cele sezone, bilo potpuno zasluženo.

Glavna tema razgovora nakon trećeg poraza Maveriksa su razlozi za njihov neuspeh, a mnogi kritikuju najboljeg igrača ekipe, Luku Dončića. Američki mediji i sportski novinari su oštro kritikovali slovenačkog asa, navodeći da njegovi stalni prigovori sudijama ometaju njegov fokus na igru. Takođe, ističu da Dalas sa njim na parketu ima jednog igrača manje u odbrani.

Dok se Dalas suočava sa izazovima na terenu, Boston koristi svaku priliku da se približi istorijskoj tituli. U narednim mečevima, biće ključno da Maveriksi pronađu način da se oporave i da njihov najbolji igrač, Dončić, povrati formu koja ga je proslavila.

Najoštriji u kritikama bio je priznati novinar ESPN Brajan Vindhorst. Sve zbog Dončićeve reakcije na šesti prekršaj koji je dobio na četiri minuta pre kraja utakmice posle duela sa Džejlenom Braunom u odbrani. Dončić je poludeo na sudije, a posebno na nekog sa klupe Dalasa dok je tražio da se pogleda snimak. Pošto je ‘čelendž’ bio neuspešan Slovenac je ranije završio meč… Vindhorst nije jedini, ali je bio najglasniji i najkonkretniji.

“Luka je pao na parket u nedopustivoj poziciji, u koju je sebe stavio na četiri minuta pre kraja sa pet faulova. Pogledao je ka klupi i rekao: ‘Bolje da je**no tražite čelendž’. Kao da je klupa kriva što je on imao užasan dan“, rekao je Vindhorst, pa nastavio:

“Stojim ovde, u tunelu Maveriksa, ono tamo je tunel Bostona (pokazuje) i odatle izlaze pobednici. Ako Luka želi da postane pobednik i izlazi iz tog tunela, moraće da iskoristi ono što mu se desilo u ovogodišnjem finalu kao veliku školu. Njegov defanzivni doprinos je nedopustivo loš“.

Američki mediji su zatim istakli kako je Dončić “opsednut sudijama“, kao i da se “stalno žali“.

“On je rupa na terenu. Seltiksi ga napadaju, vode u ovoj seriji jer stalno napadaju njega. Luka se žali na sudije, a činjenica je da stalno pričaju sa njim i slušaju šta im govori. On je razlog što njegov tim plaća skupu cenu, zbog načina na koji se ponaša prema sudijama. Luka je briljantan igrač, radi toliko dobrih stvari, Dalas je u finalu zbog njega. Ipak, njegova igra u ovom meču je bila neprihvatljiva i razlog je zašto ekipa neće uzeti prsten“.

Za kraj…

“Mora da prevaziđe momenat u kojem se nalazi. To što je izašao ranije zbog šest ličnih i za to krivi sudije pokazuje da još nije blizu (vrha). Možda će ga tokom leta neko trgnuti iz ovoga, jer niko iz Mavsa i njegovog života to ne uspeva. I tu se sada Mavsi nalaze, nikada neće izaći iz tunela sa titulom u rukama ako ne unaprede ove stvari“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter