1
EURO 2024

from left (TOP) Strahinja Pavlovic Aleksandar Mitrovic Milos Veljkovic Nikola Milenkovic Sergej Milnkovic-Savic goalkeeper Vanja Milinkovic-Savic (DOWN) Nemanja Gudelj Dusan Tadic Andrija Zivkovic Filip Mladenovic Sasa Lukic the Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Brazil and Serbia, 24. Novembar 2022 foto: STARSPORT

SRBIN NA SKENERU FUDBALSKIH ANALITIČARA: Evo ko bi trebalo da bude jedan od glavnih u redovima Orlova!

Objavljeno: 12.06.24 u 11:11

Skrenuli su pažnju na defanzivca.

OPTA specijalizovana agencija za fudbalsku analitiku istakla je da bi Strahinja Pavlović trebalo da bude jedan od ključnih igrača u redovima Orlova na EURO 2024.

„Srbija je u prošlosti proizvela neke sjajne defanzivce, a čini se da je Strahinja Pavlović još jedan od njih. Talenat Red Bul Salcburga je mešavina starog tipa i savremenih varijanti centralnih bekova. Njegovi fizički atributi čine da se ističe na terenu, pravi je primer odbrambenog igrača protiv kojeg nijedan napadač neće uživati u igri. I to se vidi u njegovim rezultatima. Od svih igrača koji su prošle sezone proveli bar 1.000 minuta na terenu u austrijskoj Bundesligi samo trojica nadmašuju njegovih 64,1 odsto dobijenih duela, s tim da je on imao najmanje 177 duela više od te trojice. Pored toga, samo dvojica igrača su uspešnija od Pavlovićevih 71,9 odsto dobijenih vazdušnih duela, ali je i u tom segmentu imao 153 više okršaja u skoku nego pomenuti par“, navodi se u tekstu OPTA.

„Činjenica da je on prirodna sila ne bi trebalo da dovede do pogrešnih shvatanja o njegovoj tehnici. Ne želimo da kažemo da je ‘mekan na lopti za tako velikog čoveka’, ali je svakako igrač koji voli da ima loptu u nogama i dobro je kontroliše. U prošloj sezoni je napredovao i bio treći igrač u Bundesligi Austrije po broju progresivnih iznošenja (345), a peti za progresivno iznošenje od najmanje 10 metara (122), demonstrirajući tako želju da započinje napade Salcburga. S obzirom na građu, ima iznenađujuću promenu tempa kretanja“, konstatuje Opta.

4
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter