0
Košarka

Kosarka EuroCup season 2018-2019 Crvena Zvezda v Unicaja Malaga Beograd, 02.05.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

EVROKUP NI SENKA ONOG STAROG TAKMIČENJA: Mnogo nebitnih utakmica, zato i biramo Ligu šampiona!

Objavljeno: 12.06.24 u 15:44

Zaista je ovaj novi format uzeo dušu Evrokupu.

Unikaha je jedan od najboljih timova u Evropi koji ne igra Evroligu, a nakon skorašnjeg uspeha u Ligi šampiona, prvi čovek tog kluba je pojasnio zašto se odustalo od Evrokupa.

„Imamo ugovor do 2026. godine i tek tada možemo da razmatramo opcije. Evrokup zavisi od Evrolige, a Evroliga ima posebne parametre koji u velikoj meri utiču na Evrokup. Evropska košarka mora da se adaptira i promeni neke stvari, ali mi ćemo nastaviti da se takmičmo u FIBA Ligi šampiona, kompetitivnije je takmičenje i ja to više volim. Evrokup ima mnogo utakmica koje ništa ne znače pa onda sledi jedna eliminaciona utakmica koja vas košta čitave sezone“, rekao je prvi čovek Unikahe.

Dotakao se i budžeta…

„Prošle sezone smo na raspolaganju imali 14 miliona evra i ne znam tačno da vam kažem za narednu sezonu, ali očekujem da bude nešto veći budžet“, rekao je Hesus Lopes Nijeto.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter