0
Košarka

FOTO: Printscreen/Instagram/dpg7000

U GRČKOJ KAO U SRBIJI: Haos pred 4. meč finala – PAO tražio bezbednost, Olimpijakos ekspresno odgovorio!

Objavljeno: 11.06.24 u 22:25

Rat saopštenjima između dva najveća grčka kluba

Naslušali smo se saopštenja pre svega Crvene zvezde, ali i Partizana, tokom finalne serije ABA i Košarkaške lige Srbije, međutim, toga u gotovo istoj meri ima i u Grčkoj, što ne čudi ako znamo ko je predsednik Zelenih.

Upravo se klub Dimitrisa Janakopulosa oglasio saopštenjem ističući da traže bezbednost, s obzirom da će se meč odigrati pred crveno-belim navijačima.

Panatinaikos poziva Olimpijakos i sve druge nadležne da obezbede da se utakmica odigra mirnim tokom. Borba protiv nasilja u košarci treba da postoji od svih strana. Pozivamo predsednike Olimpijakosa gospodu Jorgosa i Panajotisa Angelopulosa da obezbede miran tok utakmice i da svi učesnici budu bezbedni. Panatinaikos je godinama u OAKA areni omogućavao Olimpijakosu da slavi na parketu bez problema. Treba da obezbede da u slučaju pobede članovi našeg tima ne moraju da trče u tunel i tako da izbegavaju dinamit i petarde. Nećemo tolerisati ni najmanji znak ovakvih događaja i nećemo dozvoliti da bude ugrožena bezbednost naših igrača, trenera i članova tima kao što se nažalost desilo u nedavnoj prošlosti. – stoji u saopštenju Panatinaikosa.

Na to Olimpijakos ima odogovor.

Pred četvrti meč finalne serije jasno je da se susrećemo sa organizovanim planom da se izazove i poremeti naš tim, naši sportisti i naši navijači sa prisustvom predsednika Panatinaikosa i provokativnim saopštenjem tog kluba. Jasno je da se služe svim sredstvia. Kako drugačije objasniti prisustvo čoveka na našem terenu u najbitnijem meču, a pri tom se radi o čoveku koji ne dolazi na utakmice svog tima u svojoj hali. Gospodin Janakopulos je uvredio Vladu, nadležne u sportu, sudije sa svojim vulgarnim stilom. Kako bi Olimpijakos zaštitio sport od kriminalnog i nesportskog ponašanja Dimitrisa JAnakopulosa žalili smo se institucijama i sudovima. Pozivamo hiljade navijača da ne odgovaraju na izazove koji pojedini hoće da postave – stoji u saopštenju Olimpijakosa.

U finalnoj seriji koja se igra na tri pobede je 2-1 za Olimpijakos i Pirejci sada pred svojim navijačima mogu da osvoje titulu. Četvrti meč zakazan je za sredu od 20.15.

4
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter