0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/youtube/K1

RADE BOGDANOVIĆ NE VERUJE U ORLOVE: Poznati fudbalski analitičar o selektoru i reprezentaciji pred EURO! (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.24 u 15:49

Pozat po svojim analizama, bez dlake na jeziku.

Na pragu početka Evropskog prvenstva, poznati fudbalski analitičar Rade Bogdanović nije sklon optimizmu kada su u pitanju šanse reprezentacije Srbije.

Dok Orlovi kreću ka Augzburgu, gde će se bazirati tokom takmičenja, Bogdanović izražava skepticizam u pogledu njihovog mogućeg uspeha u konkurenciji sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Mi pritisak ne možemo da izdržimo. Možemo da radimo sporadično kako se utakmica odvija. Nema ko može da igra klasičan pritisak 90 minuta. Kratka nam je klupa. Imamo 15 igrača na koje možemo da računamo, ali smo bolji od Slovenaca – rekao je Bogdanović gostujući na K1.

Prvi izazov koji čeka srpske fudbalere je duel protiv Engleske, 16. juna u Gelzenkirhenu.

Engleska je izuzetno snažna reprezentacija, sastavljena od vrhunskih igrača koji nastupaju u najjačim klubovima. To je utakmica u kojoj naši igrači nemaju šta da izgube, već samo da pruže svoj maksimum. Engleska je, ako se posmatra igrački kadar i tradicija, jedan od glavnih favorita za osvajanje titule. Ostale reprezentacije suočavaju se sa raznim izazovima, poput Nemačke sa novim selektorom, ili Belgije koja polako prolazi kroz smenu generacija –  ističe Bogdanović.

Kada je reč o selektoru Draganu Stojkoviću, Bogdanović ima poverenja u njegove odluke.

Stojković je konačno pronašao svoj način igre, sa formacijom sa trojicom centralnih bekova i ofanzivnim spoljnim igračima. Pretpostavljam da protiv Engleza neće igrati sa dva špica, iako je pružio priliku Mitroviću i Vlahoviću protiv Švedske. Verujem da treba imati poverenja u njegovu procenu, jer kao selektor nosi odgovornost za sve – zaključuje Bogdanović za K1.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter