1
ATP

FOTO: Twitter/@LaverCup

FEDERER IZNENADIO IZJAVOM NOVAKU: Nisam mu ukazao poštovanje koje zaslužuje!

Objavljeno: 11.06.24 u 20:54

Smatra da je Novak tokom karijere bio loše shvaćen

Nekada najbolji teniser sveta, a generalno jedan od najvećih u istoriji ovog sporta Rodžer Federer, govorio je o Novaku Đokoviću  u intervjuu za britanski Telegraf.

Švajcarac se prisetio njihovog prvog susreta 2006. godine u Monaku kada je Federer slavio posle tri seta – 6:3, 2:6, 6:3.

Igrao sam sa njim u Monaku prvi put i kada sam izašao sa terena pomislio sam: ‘Da, okej je‘. Iako je se oko njega već dizala galama, nisam bio u potpunosti ubeđen. Mislim da mu nisam ukazao poštovanje koje zaslužuje zbog tehničkih mana. Mislio sam da Novak ima ekstremno čvrst stisak u forhendu, dok njegov bekhend nije bio fluidan kao danas. Potom je ‘ispeglao‘ te stvari i postao neverovatno čudovište od igrača koje je danas – rekao je Federer i nastavio:

– Pretpostavljam da je pokvario žurku navijača Rafe i Rodžera. Kada je on došao mnogo ljudi je pomislilo: ‘Gledaj, ne treba nam treći tip. Srećni smo sa Rodžerom i Rafom‘. Federerovi navijači ga na početku nisu baš voleli. Onda je Novak istupio sa svojom snažnom ličnošću i neverovatnom željom da pobedi po svaku cenu.

Smatra da je Novak tokom karijere bio loše shvaćen.

Mislim da je on pomalo loše shvaćen. Gledam dalje od medija i vidim kakav je čovek. Ako oduzmem njegovu igru, ko je on? Koje su njegove životne vrednosti. Znam da mnogo vodi računa o svojoj porodici – zaključio je Federer.

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter