0
Sportske igre mladih

FOTO: PROMO

APATIN: Plasmani Prvog Regionalnog turnira Plazma Sportskih igara mladih! (FOTO)

Objavljeno: 11.06.24 u 18:25

Kula I Ruma imju najbolje atletičare, Senta I Kula basketaše I basketašice, Zrenjanin odbojkašice, Sombor fudbalere… 

Svečano otvaranje 1. Regionalnog turnira Plazma Sportskih igara mladih, koji Plazma Sportske igre mladih organizuju u saradnji sa opštinom Apatin i Sportskim savezom opštine Apatin održano je terenima OFK „Mladost“ u Apatinu. Na samo početku ceremonije otvaranja nastupio je hor muzičke škole „Stevan Hristić” i Apatinske mažoretkinje, nakon čega je usledio svečani defile svih učesnika.

Pravo učešća na 1. Regionalnom turniru u Apatinu stekli su takmičari iz Srbobrana, Bačke Topole, Sente, Kikinde, Novog Sada, Rume, Inđije, Pećinaca, Žablja, Apatina i Kule.

Takmičare su pozdravili zamenik predsednice opštine Apatin, Radovan Đukić, sekretar Sportskog saveza Radomir Radujko, i Miodrag Gogić, direktor Plazma sportskih igara mladih.

FOTO: PROMO

Poštovana deco, dragi prijatelji, dobrodošli u Apatin, na regionalno takmičenje “Sportskih igara mladih”. Velika je čast danas biti ispred vas i videti vas u ovolikom broju, preko hiljadu dece iz cele Vojvodine je danas u Apatinu što je samo po sebi pobeda. Ovo je festival dečijih osmeha, radosti i sreće, igre, druženja, lepog ponašanja i svih onih poželjnih obrazaca ponašanja koja su svojstvena deci vašeg uzrasta. Veliko hvala svima vama, pre svega organizatoru koji je odabrao Apatin kao mesto gde će se održavati ovo regionalno takmičenje. Zahvalio bih se i Sportskom savezu opštine Apatin bez čije pomoći se ovo takmičenje ne bi moglo održati na ovom nivou. Hvala svim ljudima dobre volje i svima vama koji ste danas u Apatinu, a odakle šaljemo najlepšu sliku u Vojvodinu, u celu našu Srbiju, ali i šire. To je i moto organizatora da se ovaj vid takmičenja odnosno sportske igre mladih, širi u regionu itd. Vidimo se u nekom sledećem finalu i u nekim sledećim igrama – poručio je takmičarima Radovan Đukić zamenik predsednice opštine.

Najuspešnije devojčice i dečaci, koji su tokom kvalifikacija Dunav osiguranje Dana sporta izborili pravo nastupa na 1. Regionalnom finalu u Apatinu, takmičili su se na stadionu OFK „Mladost“ u disciplinama: Sportska igra Lino “Između dve vatre”, Atletika (trka na 60m), Mali fudbal i Coca-Cola kup. Takođe, u sportskoj sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ održaće se Millennium Tim Basket 3×3 i MIS Odbojka za devojčice.

Od aprila do juna širom Srbije održavana su kvalifikaciona takmičenja u okviru ovogodišnje serije Dunav osiguranje Dana sporta Plazma Sportskih igara mladih. Drugi krug takmičenja, Regionalna finala, pored Apatina održaće se u: Požarevcu 11. juna, Boru 13. juna i Kraljevu 14. juna.

Najbolji takmičari sa Regionalnih finala takmičiće se na Državnom finalu, koje će se održati u prvoj polovini jula. Na državno takmićenje iz atletike idu prva dvoje provplasiranih a iz kolektivnih sportova ekipe koje su osvojile prvo mesto.

FOTO: PROMO

Plazma Sportske igre mladih predstavljaju najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi, koje podržavaju brojne svetske institucije, među kojima su MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Plasman Regionalno finale Plazma Sportskih igara u Apatinu:

Plasman Atletika /Trka na 60m

Dečaci 2013.i mlađi: 1.Luka Žugić/Kula, 2.Maksim Pavlović/Novi Sad, 3.Ognjen Kukić/Ruma

Devojčice 2013. i mlađe: 1.Teodora Laketić/Ruma,2. Mila Lisica /Novi Sad, 3.Dunja Mudrinić/Sombor

Devojčice 2015. i mlađe: Lana Andričin/Sombor, 2. Sara Radonić/Ruma, 3.Leona Popin/Kula

Dečaci 2015. i mlađi: 1.Mihajlo Ljajić/Ruma, 2.Vuk Ilić /Ruma, 3.Adam Radocki/Senta

Millennium Basket 3×3 prvoplasirani/ne dečaci ekipe1. “Kevinovci”/ Kula devojčice ekipa “Stopala” Senta

Lino „Između dve vatre“

Prvoplasirani 2015. i mlađi ekipa “Petefi 1” Senta

Prvoplasirani 2013. i mlađi ekipa “Iskrice”Kikinda

MIS odbojka /devojčice prvoplasirana ekipe “Proleter”Zrenjanin

Mali fudbal 2013. i mlađi prvoplasirana ekipa “Krugovi” Sombor

Coca-Cola kup devojčice “Moskva bela” Novi Sad

Coca-Cola kup dečaci “La Masija” Apatin

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter