3
Domaći fudbal
Zvezdan Terzić

FOTO: Starsport

ZVEZDAN TERZIĆ PROGOVORIO O „MARAKANI“: Evo šta će biti sa čuvenim stadionom Zvezde!

Objavljeno: 10.06.24 u 23:45

Generalni direktor kluba govorio je danas i na ovu temu

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, gostovao je danas u emisiji „Jedan dobar dan“ na RTS-u, gde je govorio o mogućnosti izgradnje novog stadiona ili rekonstrukciji postojećeg stadiona Crvene zvezde.

Terzić je istakao da još uvek nije doneta definitivna odluka o pravcu u kojem će se ići, te je otkrio kakve dileme postoje.

Izgradnja novog stadiona je jako komplikovana tema i ja sam lično za izgradnju novog stadiona. Ali, hoću da se do te odluke dođe konsenzusom između rukovodstva Crvene zvezde, Skupštine kao najodgovornijeg organa, navijača Crvene zvezde i države. Bez ta tri faktora ne bih dolazio do konačne odluke – izjavio je Terzić.

Prema njegovim rečima, postoje dve opcije: potpuno novi stadion na postojećoj lokaciji ili rekonstrukcija sadašnjeg stadiona. On je naveo da mnogi smatraju da rekonstrukcija ne bi omogućila modernizaciju i neophodne sadržaje kao što su parking mesta i „skaj boksovi“, dok bi izgradnja novog stadiona to omogućila.

Marakana, Stadion Rajko Mitić
during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on September 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

S druge strane, Terzić je priznao da postoji značajan rizik kod rušenja sadašnjeg stadiona, jer bi se postavilo pitanje gde bi Crvena zvezda igrala u periodu od 3-4 godine, posebno imajući u vidu da će Nacionalni stadion biti izgrađen tek za tri godine.

Veliki je rizik koji bi preuzeli rušenjem ovog stadiona. Može milion nekih okolnosti da se desi, pa da Zvezda ostane bez stadiona. Najbolje je da se napravi novi stadion, pa da se ovaj ruši, ali to opet podrazumeva da bi se pravio na nekoj drugoj lokaciji. Hoću da sva tri pomenuta ključna faktora se usaglase šta je najbolje rešenje. Razgovaramo, i dugo već pričamo, ali nije to prazna priča. Rade se planovi, projekti, ali videćemo u vremenu koje je pred nama koja će biti konačna odluka – objasnio je Terzić.

FOTO: Ministarstvo finansija Srbije

Ostaje da se vidi koji će pravac Crvena zvezda izabrati u vezi sa svojim stadionom, ali Terzićev stav je jasan: odluka mora biti rezultat dogovora svih ključnih aktera.

64
65

3 Komentara

  1. Koji je to pAuk,bato,
    A javna je to tajna da ce sacekati tzv Nacionalni stadion pa onda srusiti smarkanu I to je to. Zapravo, neko je smislio igricu da to bude I stadion Zvezde ali ta prevara nece proci. Bio bi to vrhinac bescasca .
    A sta bedni poltroni iz Humske cekaju ili ti misle o ovome Ako uopste smeju da gledaju I misle?

    0
    0
    Odgovori
  2. Poenta i plan je da se sruše i Partizanov i Zvezdin stadion. To su veoma skupe lokacije za zgrade, tržne centre itd., a nacionalni stadion je u Surčinu. Matematika je jasna, samo su potrebna podobna rukovodstva oba kluba, a to već imamo. Onog trenutka kad se završi nacionalni stadion, nestaju oba stadiona.

    3
    5
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter