0
EURO 2024

FOTO: Starsport

SRPSKI DŽINOVI: Orlovi po jednom parametru prvi na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 10.06.24 u 09:37

Ista situacija kao u Kataru

Za četiri dana počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu na kome će se naći i naša reprezntacija Srbije. Ovo će Orlovima biti drugo uzastopno veliko takmičenje na kojem učestvuju, a po jednom parametru biće na prvom mestu u Nemačkoj, baš kao što je i bio slučaj u Kataru na Mundijalu.

Naime, Srbija je ponovo najviša reprezentacija na šampionatu.

Sva trojica golmana su iznad 190 centimetara, kao i defanzivci Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Nemanja Stojić. Preko te granice je i Sergej Milinković-Savić, kao i dvojica napadača, Dušan Vlahović i Petar Ratkov.

international friendly football match between Sweden and Serbia on June 8, 2024 in Stockholm.
Photo: STARSPORT

Prosečna visina reprezentacije Srbije je 186 centimetara i za „trunku“ je viša od Danske, direktnog konkurenta u grupi, čija je srednja vrednost 1,85m. Zatim slede Nemci, kao i još jedan rival iz naše grupe, Slovenija.

Najniži tim na Evropskom prvenstvu ima Španija, što i nije neko iznenađenje, s obzirom na to kako godinama unazad koncipira tim – 181 centimetar.

Najviši igrač Evropskog prvenstva u Nemačkoj biće Vanja Milinković-Savić sa svojih 202 cm.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter