0
Odbojka

FOTO: OSS

ORLOVI KORAK BLIŽE OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ostvaren važan trijumf posle preokreta, slede ključni mečevi!

Objavljeno: 10.06.24 u 09:57

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dražen Luburić

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Otavi selekciju Kanade sa 3:1 (21:25, 25:20, 25:18, 25:23), u okviru poslednje utakmice druge sedmice Lige nacija.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dražen Luburić sa 22 poena, a najbolje su ga pratili Miran Kujundžić sa 19, Uroš Kovačević sa 11 i Petar Krsmanović sa deset poena.

FOTO: OSS

Orlovi su posle dva vezana poraza ovim trijumfom preskočili Kubu na FIBV rang listi koja je merodavna za olimpijsku vizu i drže sudbinu u svojim rukama pred naredni turnir Lige nacija koji će se održati u Sloveniji.

Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang-liste sa 251,55 bodova, a Kuba na desetom sa 250,64 boda, pa će utakmice poslednje, treće sedmice u Ljubljani odlučiti o putniku u Francusku.

Tada će izabranici Igora Kolakovića za rivale imatu Kubu, Tursku, Poljsku i Sloveniju, a već u prvom meču sastaće se sa direktnim rivalom za put u Pariz.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter