1
EURO 2024

FOTO: FSS

MINISTAR DAČIĆ POSETIO ORLOVE PRED PUT U NEMAČKU: „Pobede krepe duh cele nacije“ (FOTO)

Objavljeno: 10.06.24 u 21:21

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, posetio je našu reprezentaciju u Sportskom centru u Staroj Pazovi i pulenima selektora Dragana Stojkovića poželeo da dostojno reprezentuju Srbiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Osvedočeni prijatelj fudbala i čovek koji je pre 20 dana u prostorijama ministarstva ugostio delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem, još jednom je pokazao koliko je privržen nacionalnom timu svoje zemlje i da će tokom završnog turnira biti jedan od najvatrenijih navijača Srbije.

– Ja sam uvek veliki optimista. Kada čovek postane ministar unutrašnjih poslova, onda ga uglavnom ne zanimaju toliko rezultati, koliko bezbednosni aspekt cele situacije. Pred nama je veliki izazov kao što je Evropsko prvenstvo. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije učiniće sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najboljem mogućem redu. Naših 20 policijaca u raznim segmentima brinuće o bezbednosti srpske reprezentacije. Razgovarali smo o tome pre dvadesetak dana u ministarstvu, danas sam iskoristio priliku da posetim momke u Staroj Pazovi i da im poželim puno uspeha i sreće – rekao je ministar Dačić za sajt FSS i dodao:

FOTO: FSS

– Pobede su potrebne jer krepe duh cele nacije. Rekao sam Mitroviću da se sećam atmosfere posle Evropskog prvenstva 2013. godine u Litvaniji, tada sam sačekao naše zlatne momke na aerodromu i uverio se koliko jedan uspeh može da izazove pozitivnih emocija u narodu. Odavno nismo imali tako visok pojedinačni kvalitet u reprezentaciji. Svestan sam da ima i onih koji očekuju nemoguće. kao što kaže naš narod ‘budimo realni, očekujmo nemoguće’ – zakčljučio je potpredsednik Vlade Srbije.

Ministra Dačića u srpskoj kući fudbala dočekali su selektor Stojković i direktor „A” tima Stevan Dika Stojanović, a nakon dužeg razgovora o svemu što Orlove očekuje u narednih mesec dana u Nemačkoj, uvaženi gost je sa članovima svoje delegacije prisustvovao treningu reprezentacije na glavnom terenu u Staroj Pazovi.

Mnogo nam znači podrška visokih državnih struktura, naročito kad stiže od čoveka koji je toliko privržen fudbalu kao što je ministar Ivica Dačić. Razgovarali smo dugo pre treninga, zračio je optimizmom i potencirao pobednički mentalitet igrača koji su već imali priliku da osvajaju trofeje u omladinskom uzrastu. Poseta je protekla u vedrom raspoloženju i za nas je veoma važno što smo još jednom dobili garanciju da će sa bezbednosnog aspekta sve proteći bez ikakvih problema – rekao je direktor „A” reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

FOTO: FSS

Posle pobede u Stokholmu, Stojković je igračima dao slobodan dan u nedelju, a već u ponedeljak svi su ponovo bili na svojim radnim mestima, spremni za nastavak priprema i odbrojavanje uoči starta Evropskog prvenstva i utakmice sa Engleskom u Gelzenkirhenu.

Za utorak u prepodnevnim satima zakazan je još jedan trening, a u 17 sati reprezentacija leti za Minhen, odakle će autobusom produžiti ka Augsburgu, našoj bazi za vreme završnog turnira u Nemačkoj.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter