0
EURO 2024

FOTO: FSS/X

FSS ZARADIO MILIONE, A MOGAO BI JOŠ: Pobeda na EURO 2024 – milion evra, evo koliko dobija šampion!

Objavljeno: 10.06.24 u 14:56

FSS je pre starta turnira zaradio 9.5 miliona, što ide svakom učesniku prvenstva

Za četiri dana počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu na kome će se naći i naša reprezntacija Srbije. Ovo će Orlovima biti drugo uzastopno veliko takmičenje na kojem učestvuju, a FSS je i pre početka turnira profitirao, a tek bi mogao.

UEFA je učesnicima Evropskog prvenstva podelila 371 milion evra. Od čega svakom učesniku 9,5 miliona u startu. Dakle, to je minimalni novac koji će se sliti u kasu Fudbalskog saveza Srbije.

Međutim, to nije sve. FSS bi mogao dodatno da zaradi ukoliko naši fudbaleri ostvare što više pozitivnih rezultata i stignu što dalje na prvenstvu.

Pravila o zaradama na takmičenju su takva da svaka pobeda donosi u grupi milion evra, dok remi donosi 500.000.

Ako se prođe grupa i dođe do osmine finala, do donosi dodatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale nagrađuje se sa 2,5 miliona evra. Za polufinale je nagrada 4 miliona evra. Onaj ko bude poražen u finalu dobija 5 miliona evra, a onaj ko osvaja zaradiće 8 miliona evra.

Kada se sve to sabere, zarada budućeg šampiona Evrope iznosiće 34 miliona evra, naravno, uz sve pobede. 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter