0
Atletika

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 27: Angelina Topic of Serbia reacts after failing to clear the bar during the Women's High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

ANGELINA TOPIĆ SIJA NAKON ISTORIJSKOG USPEHA: Tempiraćemo formu za Olimpijske igre, pa šta nam Bog da! (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.24 u 10:25

„Znam za šta sam sposobna, znam koliko mogu, ako ostanem svoja sve će doći na svoje mesto“

Srpska atletičarka, Angelina Topić osvojila je srebrnu medalju u disciplini skok uvis na prestižnom Evropskom prvenstvu održanom u Rimu.

Ispred Angeline Topić bila je samo ukrajinska atletičarka Jaroslava Mahučik.

Sve se poklopilo u pravom momentu, morala sam da imam mnogo vere, mnogo čvrstu glavu danas. Uslovi nisu bili savršeni, jer nas je uhvatila kiša na pola takmičenja, što je poremetilo većinu nas. Tako da, u jednom trenutku sam poklekla od 192-193, ali morala sam da imam čvrstu glavu danas, pa sam se iščupala iz jedne ne baš savršene situacije. Prezadovoljna sam, uspela sam po nekim mojim standardima da ostvarim jak rezultat na velikom takmičenju po prvi put. Jako mi je blisku srcu, jer sam pre dve godine ostvarila prvu medalju u Minhenu, sa 17 sam ostvarila bronzu u Minhenu, danas se poklopilo sve savršeno ovde u Rimu – rekla je Angelina Topić za Telegraf.

BUDAPEST, HUNGARY – AUGUST 27: Angelina Topic during the Women’s High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Otkrila je i detalje razgovora sa ocem Dragutinom…

– Mislim u principu da ne menjam ništa, da guram svoje. Znam za šta sam sposobna, znam koliko mogu, ako ostanem svoja sve će doći na svoje mesto, uvek je bilo prostora za grešku što se desilo više puta, drago mi je što sam jako mlada krenula ovim putem, iskusila sam ono dobro i ono loše i sa 16 i sa 17 godina, nisam imala mnogo iskustva, jako mi je drago što se sve poklopilo.

Na Olimpijskim igrama nada se plasmanu u finale. A, za dalje: kako bude – biće.

– Iskreno, mislim… Da budem iskrena, to je jako veliki zalogaj, daću sve od sebe na Olimpijskim igrama, tempiraćemo formu za to, bliži se juniorsko Prvenstvo sveta, ali šta se desi, desi se. Šta Bog da, ne očekujem ništa rezultatski, ni nikakav plasman, volela bi da uđem u finale i iskusim to. Atmosferu i sve ostalo, to je doživljaj sa druge planete, to je nešto čemu se nadam, ako ne, znam za šta sam spremna i ponosna sam na to što sam ostvarila – završila je Angelina Topić za Telegraf.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter