0
ATP

FOTO: Printscreen/X

ZVEREV POSLE PORAZA U FINALU ROLAN GAROSA: Prokomentarisao je nemački teniser sudijsku „krađu“!

Objavljeno: 09.06.24 u 21:55

Veliki pad koncentracije Saše Zvereva u jednom trenutku!

Nemački teniser Saša Zverev ostao je razočaran nakon što je izgubio finalni meč Rolan Garosa, izražavajući frustraciju zbog sudijske greške koja se desila u ključnim trenucima meča.

U petom setu, u četvrtom gemu na (ri)brejk lopti, Alkaraz je promašio drugi servis, ali je sudija pogrešno procenio putanju loptice, označivši da je početni udarac Španca bio validan.

Danonoćno sam radio i dao sve od sebe danas. Međutim, bilo je nesrećnih trenutaka u petom setu, čuo sam da je taj drugi servis bio van linije… Čak sam imao šansu za brejk. Takve su okolnosti… On je bio bolji od mene u četvrtom i petom setu – rekao je Zverev.

Njegov poraz u četvrtom setu bio je ubedljiv, osvajajući samo jedan gem.

Izgubio sam koncentraciju, nisam imao snage u nogama prilikom servisa, što je neuobičajeno jer obično nemam problema sa umorom… Ali, igranje protiv Karlosa donosi drugačiji intenzitet, možda je to imalo uticaja, ali možda moram da razmotrim i svoj način fizičke pripreme. Teniski, čini mi se da sam dosta opao nakon trećeg seta – dodao je Nemac. Takođe je komentarisao spornu odluku sudije.

Razlika je između toga da li gubiš 3:1 ili je 2:2. Naravno da je frustrirajuće, ali sudije su ljudi i greše. Ipak, u takvim situacijama se nadate da neće biti greške – naglasio je Zverev.

Pohvalio je Alkaraza, koji je osvojio svoj treći Grend slem trofej.

On je zaista neverovatan igrač, prava zver, intenzitet njegove igre je impresivan. Promenio je taktiku u petom setu, slao je dublje lopte, prilagodio se uslovima, a teren je postao sporiji zbog senke. Zaista je fantastičan igrač – istakao je Zverev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter