0
Sportske igre mladih

FOTO; Promo

SPORTSKE IGRE MLADIH: Kruševac i četvrtu godinu u nizu domaćin (FOTO)

Objavljeno: 09.06.24 u 10:05

Kruševac je četvrtu godinu u nizu domaćin Plazma Sportskih igara mladih

Kruševljani vole Plazma Sportske igre mladih i rado u njima učestvuju, a da je to istina pokazalo se na današnjem takmičenju gde je na terenima sve vrvelo od dece, takmičara i navijača, ali i od učiitelja, nastavnika i roditelja koji su sa puno žara bodrili male SIMovce kako bi im, svojim navijanjem i podrškom, pomogli da ostvare što bolji rezultat.

Plazma Sportske igre mladih i grad Kruševac u saradnji sa Sportskim savezom Kruševca organizovali su svečano otvaranje Dunav osiguranje Dana sporta u Kruševcu u na stadionu “ Radomir Micić – Miće “

FOTO; Promo

U okviru Dunav osiguranje Dana sporta u Kruševcu održana su takmičenja u sportskoj igri Lino „Između dve vatre“ i Atletici /Trka na 60m, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3×3, MIS odbojci , Coca-Cola kupu a sve to u konkurenciji dečaka I devojčica.

Plamen prijateljstva, po uzoru na olimpijske igre, upalili su Lana Radovanović I Maksim Pavlović prošlogodičnju učesnici Medjunarodnog finala Sportskih igara u Splitu.

Ispred grada Kruševca svečanom otvaranju je prisustvovala pomoćnica gradonačelnika Nevena Plavšić koja je u svom obraćanju, ispred grada Kruševca, pozdravila takmičare I poželela im još ovakvih manifestacija ,da se lepo druže I da ostvare dobre rezultate .

Takmičenja Lino „Između dve vatre“ i Atletika /Trka na 60m, Turnir u malom fudbalu I Coca-Cola kup održani su na stadionu “ Radomir Micić – Miče “.

MIS odbojka u Hali sportova, a Millennium Basket 3×3 u sportskoj sali Ekonomske škole.

FOTO; Promo

Plazma Sportske igre mladih , najmasovnije amatersko takmičenje u Evropi,nastavljaju sa svojim takmičenjima u okviru Dunav osiguranje Dana sporta koji se realizuje širom Srbije tokom maja i juna pod motom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“.

Pobednici sa takmičenja u Kruševcu stekli su pravo učešća na velikom Regionalnom finalu koje će se održati 13.juna u Boru gde će se takmičiti sa drugarima iz Bora, Sokobanje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana.

U fokusu Dunav osiguranje dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi..

FOTO; Promo

U Srbiji je u toku 11. sezona Plazma Sportske igara mladih.Sva takmičenja za decu su besplatna zahvaljujući velikom broju sponzora.

Komapnije Telekom Srbija a.d., NIS a.d. Novi Sad i Banka Poštanska Štedionica su dugogodišnja podrška Igrama.

Sportske igre mladih podržavaju brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

Plazma SIM su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja je za svojih 27 godina postojanja u regionu okupila više od 2.700.000 mladih.

Plazma Sportske igre mladih pružaju deci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportskih disciplina.

Najvažnije od svega je da mogu učestvovati svi, odnosno učesnici Plazma Sportskih igara mladih ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za ceo život.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter