1
Evropske lige
Luka Jović

FOTO: AC Milan/X

LUKA JOVIĆ NA RASKRSNICI: Milan ili Saudijska Arabija!

Objavljeno: 09.06.24 u 18:35

Jović je zamolio upravu Milana da sačekaju još malo na njegov odgovor

Milan je dugo premišljao oko budućnosti Luke Jovića, a nakon vaganja, Rosoneri su u maju odlučili da pripreme novi ugovor za srpskog centarfora. Međutim, ovaj period neizvesnosti mogao bi da se ispostavi kao luksuz koji klub sa San Sira nije mogao sebi da priušti, s obzirom na to da Jović na pruženu ruku nije odgovorio na isti način.

Dobro obavešteni novinar Mateo Moreto navodi da je Jović zatražio da dogovor bude prolongiran, kako bi imao jasniju sliku o svojoj ulozi u timu i sagledao sve opcije. Njegovi najbliži saradnici i agenti sugerisali su mu da ostane u Milanu i prihvati produžetak saradnje, a novi razgovori između Jovićevih agenata i čelnika Milana očekuju se u narednim danima.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da je Jović kao slobodan igrač zanimljiv na letnjoj fudbalskoj pijaci. Zenit i pojedini klubovi iz Saudijske Arabije već su pokazali interesovanje, iako još niko nije preduzeo konkretne korake.

FOTO: Twitter/AC Milan

Milan se takođe suočava s potrebom da popuni prazninu u napadu nakon rastanka sa Olivijeom Žiruom, koji će karijeru nastaviti u Los Anđelesu. U tom kontekstu, rasplet u slučaju Jovića je od velike važnosti. Paralelno sa pregovorima oko Jovićeve budućnosti, Milan radi na angažmanu pojačanja, pri čemu se spominje Džošua Zirkzee iz Bolonje, koji ima otkupnu klauzulu od 40 miliona evra. Arsenal i Mančester Junajted takođe su zainteresovani za Zirkzea, što dodatno komplikuje situaciju.

Alternativa za Zirkzea je Armando Broja iz Čelsija, ali Milanova neodlučnost tokom proleća, kao i odluka da sa Jovićem potpišu ugovor na samo 12 meseci, mogla bi ih skupo koštati.

Sada su Rosoneri u situaciji da čekaju odluku napadača Srbije, nadajući se pozitivnom ishodu pregovora.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter