0
EURO 2024

FOTO:Printscreen/X/

DRUGI FAVORIT ZA OSVAJANJE EURA RAZOČARAO: Francuzi odigrali skoro egal utakmicu sa Kanadom!

Objavljeno: 09.06.24 u 23:44

Moraće to mnogo bolje u Nemačkoj da izgleda!

Fudbalske reprezentacije Francuske i Kanade odigrale su bez golova u prijateljskoj utakmici održanoj u Bordou.

Ovaj susret predstavljao je poslednju „generalnu probu“ za vicešampione sveta pre njihovog odlaska na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje startuje 14. jula.

Nerešen ishod bez postignutih golova nije bio zadovoljavajući ni za Didijea Dešana i „trikolore“, pogotovo s obzirom na činjenicu da je Kanada u većem delu meča bila ravnopravan rival, čak preuzimajući veći deo poseda lopte.

Nedostatak kreativnosti i efikasnosti bio je očigledan tokom večeri, stavljajući Francusku u nezavidan položaj.

Maksim Krepo, golman Kanađana, istakao se kao ključni igrač utakmice, potpuno neutrališući ofanzivne napore Francuske i sprečavajući svaki pokušaj protivnika.

Posebno impresivan bio je njegov zaustavni manevar u poslednjim sekundama, kada je Kilijan Mbape izveo briljantan solo prodor, ali je zaustavljen u situaciji „jedan na jedan“.

Francuska će svoje mesto na Evropskom prvenstvu zauzeti u grupi D, zajedno sa Austrijom, Holandijom i Poljskom. Njihov prvi meč zakazan je za 17. jun u Dizeldorfu protiv Austrije.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter