0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

DIREKTORKA ROLAN GAROSA IZBEGLA PITANJE O ĐOKOVIĆU: „Znate šta? Neću da vam odgovorim na to pitanje!“

Objavljeno: 09.06.24 u 23:30

Pomalo drsko.

Večeras je završen ovogodišnji Rolan Garos, a pobednik muške konkurencije je Karlos Alkaraz. U dramatičnom finalu od pet setova, Španac je savladao Aleksandra Zvereva.

Međutim, osim sportskog uzbuđenja na terenu, postojali su i zanimljivi momenti van njega.

Direktorka turnira i bivša francuska teniska zvezda, Ameli Morezmo, imala je intrigantan razgovor s novinarima pre finala. Priznala je da organizatori nisu bili zadovoljni posetom, posebno u polufinalnim mečevima.

Odsustvo Novaka Đokovića, jednog od najvećih favorita turnira, u tim mečevima je zbog povrede kolena razočaralo mnoge. Posebno je bilo kontroverzi oko termina meča Đokovića protiv Serundola u šesnaestini finala, koji je završen tek posle tri sata ujutru. To se desilo zbog neočekivanog ubacivanja nastavka meča DimitrovBergs pre planiranog duela Đokovića i Serundola.

Na pitanje da li bi ponovo uradila isto, direktorka Morezmo je odgovorila oštro:

Znate šta? Neću da vam odgovorim na to pitanje. Kao što sam već ponovila više puta, uvek je lako pričati kada se sve završi, kada znate kako će dan da se odvija. Bilo koji dan, kiša je padala ceo dan, tako da stvari ne funkcionišu tako idealno.

Novak Đoković se takođe suočio s kritikama i izazovima tokom turnira, uključujući i raspravu s supervizorom zbog stanja terena. Morezmo je o tome izjavila:

Ako sam dobro shvatila, to ne zavisi samo od igrača, nego je to i odluka sudije. Takođe, supervizor je bio na terenu tog dana i doneo je odluku. Takve odluke donose se na terenu od strane ljudi koji mogu da sude da li je to moguće ili ne. To šta se dogodilo tog dana je odluka koja je doneta i to je to.

1
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter