0
ATP

FOTO: Printscreen/X

ALKARAZ ŠAMPION ROLAN GAROSA: Treća Grend Slem titula za Španca! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 09.06.24 u 19:55

Koliko je vremena tek pred njim!

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je senzacionalnu pobedu na Rolan Garosu, osvojivši titulu u spektakularnom finalu protiv Aleksandera Zvereva.

Alkaraz je do trijumfa došao posle pet setova, rezultatom 3:2 (3:6, 6:2, 7:5, 1:6, 2:6), čime je stigao do svoje treće Grend slem titule u karijeri, ali prve u Parizu.

Put ka finalu za obojicu finalista bio je izazovan. Zverev je eliminisao imena poput Nadala, Gofana i Grikspora, dok je Alkaraz impresionirao pobedama nad Volvom, Cicipasom i Sinerom.

Međutim, dodatni motiv za Alkaraza bila je činjenica da bi osvajanjem titule dostigao drugo mesto na ATP listi, prestižući tako Novaka Đokovića. Navijači srpskog asa pružili su podršku Zverevu, želeći da zadrže Đokovićevu drugu poziciju na listi. Nažalost po njih, Alkaraz je trijumfovao, ostavljajući srpskog tenisera na trećem mestu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter