0
Sportske igre mladih

FOTO:SIM

VREO DUNAV OSIGURANJE DAN SPORTA U ČAČKU

Objavljeno: 08.06.24 u 08:32

U Srbiji je u toku 11. sezona  Plazma Sportske igara mladih.

Plamen prijateljstva, po uzoru na olimpijske igre, upalili su Dragan Nikitović i Višnja Mateić, prošlogodišnji pobednici u Atletici / Trka na 60m, na međunarodnom takmičenju Plazma Sportskih igara u Splitu.

Svojim prisustvom takmičare je podržao i Marko Marinović – Malina, proslavljeni košarkaš iz Čačka, bivši reprezentatativac, član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije.

Uzavrela atmosfera danas na Dunav osiguranje Danu sporta u Čačku. Veliki broj ekipa dečaka i devojčica iz Čačka i okoline, okupljenih na terenima  SC “Mladost”, željnih pobede, svojom energijom i temperamentom podigli su temperaturu do ključanja.

Plazma Sportske igre mladih i grad Čačak u saradnji sa Sportskim savezom grada ČačkaSC „Mladost“ organizovali su svečano otvaranje Dunav osiguranje Dana sporta u Čačku, na fudbalskom terenu SC „Mladost“.

U okviru Dunav osiguranje Dana sporta u Čačku održana se takmičenja u sportskoj igri  Lino „Između dve vatre“Atletici /Trka na 60m, Malom fudbalu, Millennium Team basketu 3×3, MIS odbojci , Coca-Cola kupu a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Ispred grada Čačka svečanom otvaranju  prisustvovao je  Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti.

Dobrodošli na najlepši sportski kompleks u Srbiji , na terene našeg sportskog centra “Mladost”. Drago nam je da smo danas ugostili Sportske igre mladih, ponosni smo na ovu manifestaciju. Želim da se zahavlim timu Sportskih igara mladih, predsednici Mariji Mihajlović i direktoru takmičenja Filipu Komarici, što su imali poverenja u nas, da ćemo mi ovo u Čačku organizovati dobro. Želim vam deco da se lepo takmičite, da pobede najbolji, da odete na naredna takmičenja a mnogi od Vas i na medjunarodnu završnicu u Splitu, da tamo uživate u moru i druženju. Ono što je jednako važno je da poštujete svoje roditelje, svoje učitelje i nastavnike. Uživajte danas u ovom danu na ponos svih nas a pre svega vaših roditelja. Uživajte, svi ste vi danas pobednici – rekao je Petković.

Danas vam želim da se lepo takmičete i neka vam od danas životni moto bude “Pružam ruku, ne podmećem nogu”, što je i moto naših  Sportskih igara mladih. Puno uspeha i sreće Vam želim, fer -pleja, pružite ruku protivniku– rekla je okupljenim takmičarima Ivana Vukajlović koordinatora Plazma Sportskih igara za Čačak.

Sva takmičenja će se održana u okviru kompleksa „SC Mladost“ .

Pobednici sa takmičenja u Čačku stekli su pravo učešća na velikom Regionalnom finalu koje će se održati 14.juna u Kraljevu  gde će se takmičiti sa drugarima iz Kraljeva, Priboja, Novog Pazara, Čačaka, Arilja, Kruševca, Čajetine, Požege, Malog Zvornika, Ljubovije i Gornjeg Milanovca.

Sportske igre mladih podržavaju brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.Sva takmičenja će se održana u okviru kompleksa „SC Mladost“ .

FOTO:SIM

Plasman Dunav osiguranje Dan sporta – Čačak

Plasman Atletika /Trka na 60m

Dečaci 2013.i mlađi: Matija Zelenović, Nikola Vasojević, David Jevremović

Devojčice 2013. i mlađe: Višnja Mateić, Milina Manjević, Dunja Blagojević

Devojčice 2015. i mlađe: Dunja Lazić, Lena Trnavac, Andrea Simeunović

Dečaci 2015. i mlađi: Dragan Nikitović, Vladimir Manjević,Jakša Dojčilović

Millennium Basket 3×3 prvoplasirani/ne dečaci  ekipa “Vasove patofne “ , devojčice ekipa “Mica Atenica”

Lino „Između dve vatre“

Prvoplasirani  2015. i mlađi  ekipa “Dragišinci”

Prvoplasirani  2013. i mlađi ekipa  “Dragišinci”

MIS odbojka /devojčice  prvoplasirana ekipa “Sloboda1”

Mali fudbal 2013. i mlađi  prvoplasirana ekipa OŠ “Milica Pavlović”

Coca-Cola kup devojčice ŽFK Borac

Coca-Cola kup dečaci FK Sloboda Čačak

FOTO: SIM

Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja Kompanije „Dunav osiguranje“, izjavila je da ta kompanija već dugi niz godina podržava razne projekte i manifestacije koje su namenjene mladima i deci.

‒ Kompanija „Dunav osiguranje“ nastoji da se približi najmlađim naraštajima i kroz razvijanje uzajamne komunikacije, poverenja i razumevanja pokušava da sagleda njihove potrebe, pogled na svet i ciljeve kojima teže, te da kreira usluge koje će im biti važan životni oslonac onda kada im to bude najpotrebnije. U ime svega toga, u okviru projekta „Prijatelj od detinjstva“ već petu godinu zaredom partneri smo Sportskih igara mladih, a ove godine preuzeli smo ulogu sponzora pod nazivom „Dunav osiguranje Dan sporta“. Inspirisani porukom drugarstva koje ne poznaje granice, u prethodnoj sezoni Igara pokrenuli smo kampanju „Pružam ruku ne podmećem nogu“. Volonteri iz naše kompanije u saradnji s našim divnim prijateljima SIM-ovcima podstakli su stotine hiljada dece da napišu prelepe poruke prijateljstva i podrške svojim drugarima i vršnjacima, od kojih smo neke i nagradili.

U Srbiji je u toku 11. sezona  Plazma Sportske igara mladih.

Sportske igre mladih podržavaju brojne svetske institucije, od kojih izdvajamo: MOК, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter