0
Domaći fudbal

Fudbal-Prijateljska utakmica Friendly Match between Srbija U19 v Bosna & Herzegovina U19 Nikola Lazetic (C) Stara Pazova, 23.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

SJAJNE VESTI ZA MLADE FUDBALERE: Lazetić najavio promenu pravila!

Objavljeno: 08.06.24 u 14:53

Ideja je da mladi igrači dobiju još veću šansu.

Direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza SrbijeNikola Lazetić otkrio je da je u planu da se poveća broj ‘bonus’ igrača na dva.

– Planovi su da prvo reorganizujemo takmičenje, zatim da povećamo broj bonus igrača na dva u Superligi. Želimo da naša liga bude ta u kojoj će naši reprezentativci imati prioritet. Zatim, želimo da u svakom timu u Srbiji igraju bar dva mlada igrača od početka utakmice.

Bonus će biti igrači 2002. godište koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju i mlađi igrači. Želimo da konačno imamo u budućnosti mladu i omladinsku selekciju sa igračima koji igraju standardno u svojim klubovima – rekao je Lazetić tokom gostovanja na Arena Sportu.

Podsećamo, ovakvu ideju je spomenuo i Zvezdan Terzić, kao dobru podlugu za dokazivanje mlađih igrača.

Ovo pravilo je već postojalo pre nekoliko sezona, ali je tada važilo samo do poluvremena, pa je zamenjeno sa sadašnjim pravilom da svih 90 minuta mora da igra makar jedan bonus igrač.

4
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter