2
Domaći fudbal

Seydouba Soumah (L) and Igor Miladinovic during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki v Novi Pazar at stadium FK Cukaricki on March 29, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

FK NOVI PAZAR IZDAO SAOPŠTENJE: Evo šta im ne odgovara u domaćem prvenstvu!

Objavljeno: 08.06.24 u 10:00

Mnogo se očekivalo ove sezone, najviše pozicije, oni su završili na prvom mestu, ali plej-auta!

Fudbalski klub Novi Pazar, nakon nedavno okončanog prvenstva u kojem su zauzeli deveto mesto, kao prvoplasirani tim u plej-autu, objavio je svoje predloge i sugestije za unapređenje Superlige Srbije u narednoj sezoni.

U saopštenju koje je objavljeno, klub iznosi četiri ključna predloga s ciljem podizanja kvaliteta domaćeg fudbala i postizanja boljih rezultata kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou.

Prvi predlog Novog Pazara odnosi se na status igrača iz regiona. Klub smatra da bi igrači iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore trebalo da imaju isti status kao i domaći igrači, što bi omogućilo veću integraciju talentovanih igrača iz ovih zemalja u srpski fudbal.

Drugi predlog se odnosi na ukidanje pravila o bonus igračima. Novi Pazar se zalaže za jednak tretman svih igrača bez obzira na godište, smatrajući da bi kvalitet igrača trebao biti jedini kriterijum za njihovu ulogu na terenu.

Treći predlog tiče se dvojnih registracija, koje bi prema mišljenju kluba trebalo da budu dozvoljene ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za niže lige, uključujući i Srpske lige trećeg ranga. Ovo bi omogućilo veću priliku mladim talentima da se razviju i doprinelo bi unapređenju kvaliteta takmičenja na svim nivoima.

Poslednji predlog Novog Pazara odnosi se na povećanje broja stranaca u srpskom fudbalu. Klub podržava ideju o većem broju stranih igrača u timovima, ističući da bi to doprinelo većoj konkurenciji i kvalitetu takmičenja u Superligi Srbije.

Kroz ove predloge, Fudbalski klub Novi Pazar želi da doprinese javnoj raspravi o unapređenju srpskog fudbala, naglašavajući svoju ambiciju da se u narednoj sezoni bore za pozicije koje vode u Evropu. Sa novim trenerom Nikolom Trajkovićem na klupi, klub ima viziju da ostvari bolje rezultate i podigne svoj nivo takmičenja.

4
4

2 Komentara

  1. Pametnije im je da traze i dovedu kvalitetne igrace a ne po staroj praksi da uzimaju na kraju prelaznog roka, istrosene igrace koje niko nije hteo ?!!

    2
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter