0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - MARCH 24: Filip Kostic of Serbia in action during the UEFA EURO 2024 qualifying round group G match between Serbia and Lithuania at Rajko Mitic Stadium on March 24, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs)

TURCI DREŠE KESU: Filip Kostić na pragu odlaska iz Juventusa!

Objavljeno: 07.06.24 u 15:45

Galatasaraj i Fenerbahče su zainteresovani za usluge srpskog fudbalera

Tokom prethodnog perioda, na Apeninima se spekulisalo o mogućem rastanku Filipa Kostića i Juventusa. Iako se kao potencijalna destinacija često spominjala Saudijska Arabija, poslednje vesti iz Italije otkrivaju da su turski klubovi, Galatasaraj i Fenerbahče, ušli u trku za srpskog reprezentativca.

Prema informacijama koje prenosi „Gazeta“, Galatasaraj i Fenerbahče su već preduzeli prve korake u pokušaju da angažuju Kostića. Tako bi Kragujevčanin, rođen 1992. godine, mogao da nastavi karijeru u Istanbulu.

Navodi se da su male šanse da se Kostić uklopi u planove trenera Tijaga Mote, zbog čega su njegovi predstavnici već počeli da traže novu sredinu. Juventus, s druge strane, nastoji da smanji troškove, pa je prioritet smanjenje Kostićeve plate, ali bi i prodaja bila zadovoljavajuće rešenje za sve strane.

Torinski klub je procenio vrednost Kostića na 10.000.000 evra, te sada fokus prebacuje na klubove s Bosfora koji su izrazili interesovanje. Ukoliko Fenerbahče bude konkretniji, Kostić bi mogao da se pridruži Dušanu Tadiću i bude na raspolaganju Žozeu Murinju. S druge strane, ako Galatasaraj bude uspešniji, Kostić će pojačati redove šampiona Turske, koji su prošle sezone na levom krilu uglavnom koristili Vilfrida Zahu i Kerema Akturkoglua.

Podsetimo, Kostić je stigao u Juventus leta 2022. godine iz Ajntrahta za 14.700.000 evra. U dresu torinskog kluba do sada je odigrao 87 zvaničnih utakmica, postigao tri gola i zabeležio 15 asistencija.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter