0
Košarka
Luka Dončić

FOTO: Twitter/@dallasmavs

SELTIKSI RAZBILI MAVERIKSE: Dončić nije mogao sam protiv svih! (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.24 u 08:28

Moraće još igrača u Dalasu da proradi ako žele da pariraju ovakvom Bostonu

Boston Seltiksi su započeli veliko finale NBA lige s impozantnom pobedom nad Dalas Maveriksima rezultatom 107:89.

Iako je Luka Dončić pružio svoj maksimum, postigavši 30 poena uz šut 12-26 iz igre, imao je tek jednu asistenciju, što jasno pokazuje da mu Seltiksi nisu dozvolili da pokrene svoje saigrače.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je sjajni Džejlen Braun, koji je postigao 22 poena, uz šest skokova, tri ukradene lopte, tri blokade i dve asistencije. Porzingis je takođe bio na visini zadatka s 20 poena za samo 21 minut igre. Odličan doprinos su pružili i Vajt, Holidej, Horford, Hauzer, dok je Tejtum ubacio 16 poena unatoč šutu 6-16.

Sa strane Meveriksa, Irving je podbacio sa samo 12 poena uz šut 6-19, dok je Džons imao tek 2-9. Centri nisu imali zapažen učinak.

Sledeća utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka. Iako je u prvom poluvremenu mirisalo na katastrofu, s obzirom da je Boston imao +17 nakon prve četvrtine (37:20), Dalas je uspeo smanjiti zaostatak u drugom poluvremenu na -21, što je pružilo tračak nade njihovim navijačima.

Međutim, Boston je imao odgovor na svaki pokušaj preokreta. U trećoj četvrtini, Dončić je briljirao, a Meveriksi su se približili na samo -8 (72:64). Ipak, to je bio njihov poslednji trzaj, dok je Boston odgovorio novom serijom i slomio otpor rivala.

Poslednju četvrtinu su Seltiksi ušli sa rezultatom 86:66, a Dalas ovoga puta nije uspeo da smanji zaostatak. Seltiksi su rutinski priveli utakmicu kraju, potvrđujući svoju dominaciju u prvoj utakmici finala.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter