7
Košarka

Nebojsa Covic during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 1 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 13, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

PRVI ČOVEK ZVEZDE OPET U CENTRU PAŽNJE: „Neka uzmu PP aparat to im je jedini trofej!“

Objavljeno: 07.06.24 u 11:07

„Licemerno je i pokvareno prozivati Vučića, a on vam daje pare“

Prvi čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, prokomentarisao je događaje sa druge utakmice finala KLS koja je izazvala značajnu pažnju javnosti.

Utakmica je prekinuta u sredini treće četvrtine dok je Partizan vodio sa 12 poena razlike, nakon serije incidenata i povlačenja crveno-belih sa terena.

Kasnije su se crveno-beli vratili na teren, ali ne i igrači Partizana, zbog čega je Košarkaška liga Srbije zvanično registrovala meč rezultatom 20:0 u korist Zvezde, čime su osvojili titulu.

Čović je dao izjavu za TV Prva u kojoj je između ostalog rekao:

Ništa neoubičajeno. Neko samovoljno napušta takmičenje, ne biva kažnjen, a pritom dobija ogromne pare od države. Rezultat svega toga je sve što se desilo na drugoj utakmici što pojedini mediji zovu verbalnim deliktom, što je bruka i sramota. To nije dobro, jer je to dosta laži, a mediji imaju moralnu odgovornost. Nije bio verbalni delikt već verbalni linč, nije bilo sporadično vređanje već frenetično, prvo predsednika države, pa moje supruge, Nedovićeve… Vređanja je bilo i na prvoj utakmici, ali niko od nas to ne podržava.

Dodao je:

Videli ste šta se dešava kad Obradović daje mikrofon Anđušiću pa on neće da se obrati. Nije meč prekinut zbog vređanja već zbog nebezbednosti igrača Zvezde i sudija. Gađali su nas sa više od 400 predmeta. Predsednik Partizana nije ni bio na utakmici, a nije bio jer su ga na poslednjem meču gađali njegovi navijači.

Inicialno je najavljeno da će utakmica biti nastavljena narednog dana.

Sudije su zatražile pražnjenje hale. Doneli su odluku da se isprazni hala. Meč se nastavlja čim se isprazni hala. Da vas vratim nazad u 2022. godinu kad smo mi bili domaćini. Bilo tada pražnjenje, 90 minuta, dva tima se nisu dogovorila. Dejan Radonjić je zamolio da se nastavi sutra, a ŽOC odgovori da se nastavi odmah. U ovom slučaju, utakmica se nastavlja. Laži, sve spinuju, neću da polemišem sa lažovima. Oni pričaju o obrazu. O njemu pričaju najviše oni koji nemaju obraz.

Govoreći o Partizanu, Čović je izjavio:

Preko medija su projektovali da svuda gde nisu ništa osvojili, svuda su ih pokrali. Pokrali su ih u Evroligi, pokrali su ih u Kupu, pokrali su ih u ABA ligi. Neka uzmu PP aparat to im je jedini trofej.

Na kraju je dodao:

Odvratno je stalno napadati nečije porodice. Licemerno je i pokvareno prozivati Vučića, a on vam daje pare. Jako je bezobrazno da se ne pomene da je predsednik imao politički skup, proglas za odbranu Partizana od države. A mi smo državni klub, a oni avangarda. Dosta zamena teza od ljudi koji se nekorektno ponašaju. Za zdrave odnose treba imati zdrave ljude. Sa ŽOC-om, Kićom, sve bi se dogovorili, Ostoja je video svetla velegrada, ali ne vredi. Ne zna ništa o sportu, uneo je razne manire, ali ne zna mnogo o sportu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

11
11

7 Komentara

  1. Ukinuo bi ulaganje i tzv Vucicevo davanje radnickih para Zvezdi i Partizanu.Cemu to???Da gledamo i slušamo ovakve pljuvacine i vredjanja,porodica,licnosti itd.Te iste pare dajte za decu i siromasne.Vucic daje,ne daje to niko.To su nase pare,ovoga naroda.

    2
    0
    Odgovori
    • Te novce što Vučić daje zaradio je njegov deda trgujući sa Turcima s Čoki se samo napenalio“ vodeći“ politiku sa Slobom,Đinđićem,Koštunicom,Tadićem i sada sa Vučićem.Kao što vidimo sve što Čoki radi je isključivo začinjeno sa politikom a onda bi da se upoređuje sa Kućom i Žocom koji su postizali uspehe bez uticaja politike.Koji mućak.

      2
      0
      Odgovori
  2. Ovaj je potpuno pobenavio,ne ume da stane sa vređanjem i provokacijama,nameštanjem sudija,napadom na Nanelija,UPPR-om.Ali,kao što reče Čehov-Kada kamila govori o konju,obično ga predstavi sa grbom.

    5
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter