0
EURO 2024

FOTO: FSS

POZNATI SRPSKI TRENER O REPREZENTACIJI: Evo šta kaže bivši reprezentativac pred EURO, čega se paziti, a šta je velika prednost!

Objavljeno: 07.06.24 u 09:35

On ima iskustvo igranja na velikim turnirima!

Srbija će se na Evropskom prvenstvu suočiti sa jakim protivnicima poput Engleske, Danske i Slovenije, što će biti izuzetno zahtevno.

O svemu tome, kao i o poboljšanjima koja su potrebna u odnosu na prethodno Svetsko prvenstvo, razgovarao je legendarni fudbaler Partizana i bivši reprezentativac Srbije, Slaviša Jokanović, u intervjuu za Kurir.

Jokanović je istakao da je grupa izazovna, ali da su igrači stekli dragoceno iskustvo tokom prethodnog Svetskog prvenstva.

Grupa je slična onoj koju smo imali na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali sada čak i trećeplasirani tim ima priliku da prođe dalje. Možda nam je tada nedostajalo iskustvo i znanje kako da se nosimo sa takvim takmičenjem. Iako nismo bili loši, propustili smo priliku protiv Kameruna. Na kraju, rezultati su ti koji se pamte. Nadam se da ćemo sada biti bolji i da ćemo znati kako da se nosimo sa svakom situacijom na terenu. Važno je znati kada treba preuzeti rizik, a kada ne – naglasio je bivši igrač Vojvodine.

Govoreći o iskustvu svoje generacije u poređenju sa sadašnjom, Jokanović je istakao ključne razlike i opomene.

Naša generacija nije imala mnogo iskustva u takmičarskim utakmicama, ali smo uspeli da ostvarimo rezultate. Međutim, nije privilegija što odmah igramo protiv Engleske. Ako izgubimo prvu utakmicu, već u drugoj moramo da se suočimo sa pritiskom pobede. Danska je takođe veoma jaka, a Sloveniju ne smemo potceniti jer su pokazali da igraju kvalitetan fudbal. Važno je da ne ponavljamo greške koje smo mi napravili protiv njih. Ova generacija ima više iskustva na velikim takmičenjima, što bi moglo biti ključno. Verujem da su igrači i sa selektorom spremni da se nose sa izazovima – zaključio je popularni „Jokan“.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter