0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

NADAMO SE ŠTO BRŽEM OPORAVKU: Evo kada se Novak Đoković vraća na teren!

Objavljeno: 07.06.24 u 12:22

Novak će najverovatnije propustiti Vimbldon

Srpski teniser Novak Đoković trenutno je u procesu rehabilitacije nakon operacije meniskusa, a mediji u Francuskoj intenzivno prate informacije o njegovom povratku na teren. Prema pisanju uglednog francuskog sportskog dnevnika „L’Équipe“, Đoković će preskočiti ovogodišnji Vimbldon i umesto toga planira da se vrati takmičenjima na turniru u Hamburgu, koji se igra na šljaci od 15. do 21. jula.

„L’Équipe“ je ranije objavio vest da se Đoković operisao u Parizu po savetu poznatog rukometaša Nikole Karabatića, rodom iz Niša. U najnovijem izveštaju, ovaj list navodi da Đoković želi da se što pre vrati na teren, ali da je povratak na Vimbldon, koji se održava od 1. do 14. jula, malo verovatan zbog potrebnog postoperativnog oporavka.

Đoković je hteo da se pozabavi ovim najhitnijim stvarima u trci s vremenom jer želi da se vrati na teren što je pre moguće. U hodnicima Rolan Garosa se govori da je broj jedan, koji je odustao od ovog turnira, naciljao da se vrati već na Vimbldonu. Bez obzira na to što je ovo bila manja operacija, Novakove ambicije deluju malo prevelike. Jer, ako bi Novak danas stao na desnu nogu, trebalo bi mu najmanje tri nedelje postoperativnog oporavka– piše „L’Équipe“.

Mediji ističu da Đoković, iako sanja osmu krunu na Vimbldonu, neće rizikovati svoje zdravlje i šanse za osvajanje olimpijskog zlata, jedine titule koja mu nedostaje u karijeri.

Vimbldonska trava nije najmanje teška podloga za zglobove 37-godišnjeg veterana– piše francuski list, ističući primer Rodžera Federera koji je nakon povrede na Vimbldonu 2021. godine završio karijeru.

Đokovićev plan da se vrati na šljaci u Hamburgu deluje razumnije, imajući u vidu i predstojeće Olimpijske igre koje počinju 27. jula. Ovo će mu omogućiti da se postepeno vrati u formu i spreči eventualne komplikacije u oporavku.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter