1
EURO 2024
piksi

FOTO: Starsport

BILI SMO BOLJI OD AUSTRIJE, VERUJTE ŠTA GOD HOĆETE: Piksi je video tu utakmicu na svoj način!

Objavljeno: 07.06.24 u 20:35

Selektor je rekao svoje.

Srbija u subotu od 18 časova igra svoj meč sa Švedskom, koji je ujedno poslednja priprema pred šampionat Evrope. U susret tome govorio je naš selektor, Dragan Stojković.

– Zaključak je da smo bili bolji od Austrije, hoćeš da veruješ ili ne. Dugo smo skautirali, dobili smo izveštaj UEFA i gledajući brojeve koji daju važne parametre vidimo da smo imali tu jednu rupu između 10. i 15. minuta i to je za analizu novu. U svim drugim elementima mene može da raduju činjenice da smo fizički bili u egalu, da smo u drugom delu bili dominantniji, da smo kontrolisali igru i to me raduje. Rezultat je negativan što ne volimo, ali s druge strane imam zadovoljstvo da smo kao tim reagovali i psosle izmena koje smo uradili u drugom delu da su igrači pokazali odličan karakter, tih 2:0 nije uticalo na psihu što se tiče njih – rekao je Stojković i osvrnuo se na visok presing koji Orlovi igraju i kako da smanje greške koje on donosi:

– Radimo na tome, iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Koncentracija mora da bude na visokom nivou, sami sebe guramo u probleme koje moramo da rešavamo. A onda kad se dese takve stvari koje ne očekujemo, onda biramo nekako teži put da se vratimo u igru. Dobroo da je ekipa u karakternom smislu sprema da se suoči sa problemima. Trudiću se da budemo daleko koncentrisaniji.

Priznao je Piksi i da razgovara sa igračima konstanto o tome, o tim crnim rupama.

– Kao trener morate da iznesete činjenice, sa činjenicama kada baratate i pokažete video analizu da vide, to je sasvim drugi smisao. Morate da objasnite i to što govorite. Oni se svi slažu da je neobjašnjimo da se dešava pad i rupa gde je Austrija 1.500 metara više istrčala do nas. I onda se pitam kako je moguće?! A na kraju smo isto istrčali. Mi smo to nadoknadili, ali su oni iskoristili momenat da ti daju dva gola. 

– To je utakmica koju gledate iz dva ugla. Nama je pripremna za EP. Švedska je odlična ekipa, bez obzira na neuspehe. Ali nije to baš tako, oni su u procesu stvaranja odlične ekipe. Podatak da Šveđani imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Italiji, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Da ne pominjem imena kao što su Elanga, isak, Kuluševski… Čeka nas težak meč sutra, ali s obzirom na to da je za nas poslednji test trudićemo se da odigramo na maksimalnom niovu. Mi smo dva puta igrali sa njima u LN, ovo je treći put u jednom kratkom periodu. Njima je stalo da se revanširaju, a mi da nastavimo taj kontinuitet i da se u što boljem raspoloženju spremimo za odlazak na EURO. Zato će biti uzbudljiva utakmica. Biće promena u odnosu na tim. Par nekih izmena u odnosu na Beč i to je to. Verujem da će obe seleckije odigrati kvalitetan meč.

– Kad pogledate ambijent, mislim da je prava stvar što igramo sa Austrijom i Švedskom. Imamo dobre terene, našu dijasporu. Atmosfera u Beču je bila fantastična, igrate pred punim stadionima, naša želja je bila da odigramo dva kvalitetna duela pred EP. U tim pregovorima postojala je mogućnost, odlučeno je tako, mi smo prihvatili i to je to. Ali to ne bi trebalo da menja ništa šta očekujemo i kakvi želimo da budemo u Nemačkoj.

1
3

1 Komentara

  1. Piksi ako gdje čuo ili pročitao,uzmi snimke zadnjih 7utakmica i vidjet ćeš da smo uvijek go dobivali na identičan način preko pozicija koju je trebao pokrivati Strahinja Pavlović koji je krajnje neozbiljan kao centralni bek i stalno zuji napred,oprostite no to u Redbulu ne radi tamo igra odgovorno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter