3
Košarka

FOTO: Starsport

OGLASIO SE DIREKTOR KLS: Grujin otklonio sve dileme – Crvena zvezda je osvojila KLS!

Objavljeno: 05.06.24 u 23:48

„Nastavak je da će se sutra registrovati utakmica, službenim rezultatom 20:0“

Drugi meč finala Košarkaške lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut početkom drugog poluvremena. On neće biti nastavljen večeras, a kako stoje stvari uopšte neće biti nastavljen. Nakon što je meč prekinut, igrači Zvezde i sudije su se vratili na teren, ali crno-beli nisu. Tako smo došli do scenarija da će Crvena zvezda, shodno propozicijama takmičenja, dobiti ovaj meč službenim rezultatom i samim tim osvojiti titulu KLS.

O tome je govorio i direktor Superlige, Aleksandar Grujin.

Aleksandar Grujin KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Propozicije i značenja su veoma jasni. Znači, u ovakvim situacijama, prvi sudija donosi sve odluke. Jedini koji je merovan, to je prvi sudija i delegat. Sve informacije koje dobijate, dobijate od prvog sudije, odnosno delegata. Ono što je oficijelni spiker uradio, nemam objašnjenja za to. To pitajte njega.

Znači, on je na svoju ruku to saopštio?

– Na svoju ili u saglasu sa nekim drugim. Ali to nije smelo da se desi. Ali je na štetu Partizana, na žalost. Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom i znam šta se odvijalo. I sve što je uređeno, uređeno u skladu sa propozicijama takmičenja.

Šta je nastavak?

– Nastavak je da će se sutra registritrovati utakmica, na osnovu delegatskog izveštaja, službenim rezultatom 20:0.

Kada će Zvezda da dobije pehar i medalje?

– To ćemo dogovoriti sa njima u narednim danima, organizovaće se prigodan terminu i uručićemo priznanje.

Da li je gospodin Stojanović kao delegat imao obavezu da obe strane obavezati da će se utakmica sa određenim vremenom? To je meritorno, ne što priča spiker?

– Gospodin Stojanović kao delegat je imao komunikaciju kako sa Zvezdom, tako sa Partizanom. I sve vreme dok smo komunicirali, to su bili kako predstavnici Zvezde, tako i Partizana.

Pojasnio je na kraju Grujin i zbog čega je prekinut derbi i zbog čega je odlučeno da se prazne tribine.

– S jedne strane je verbalni delikat, sa druge strane je nešto drugo. Znači, videli ste šta je sve uletelo na teren. Čuli ste sve. Znači, ja najoštrije osuđujem vređenje, kako je predsednika države. Možete da ga volite, ne volite, da ga poštujte morate. To je prva stvar. Pogotovo čovek koji je toliko uložio i dao sportu, košarkaškom posebno. A da ne pričamo o Partizanu. Naravno i Crvenoj zvezdi. A onda vređenje svih tih supruga i majki je za svaku osudu. Postoji pravilo. Ukoliko dođe do toga, prvi put se opominju navijači. Drugi put se opominju. Treći put se skida pištaljka i ide se u svlačionicu i prazni se tribina. 

20
14

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter