0
Fudbal

FOTO: Starsport

POČINJU ZAVRŠNE PRIPREME ZA EURO 2024: Orlovi izlaze na megdan Austriji i pale motore za nastup u Nemačkoj!

Objavljeno: 04.06.24 u 10:34

Biće to prvi susret dva tima još od kvalifikacija za Mundijal 2018. godine

Fudbaleri Srbije danas igraju prvi prijateljski meč, kao pripremu za start Evropskog prvenstva. Rival Orlovima biće Austrija u Beču, a meč je zakazan za 20.45.

Biće to prvi susret dva tima još od kvalifikacija za Mundijal 2018. kada su obe selekcije slavile pobede od po 3:2 na svojim terenima.

S obzirom da je selektor Dragan Stojković tek pre dva dana kompletirao ekipu koju će voditi u Nemačku, teško je očekivati da u ovoj utakmici na teren izvede svojih najboljih 11.

Ali je to svakako dobra prilika za Piksija da proba ostale igrače koji se možda još uvek nisu u potpunosti izborili za svoju poziciju u timu ili da kombinuje različite sisteme igre koji će mu svakako biti neophodni u duelima sa Englezima, Slovencima i Dancima, tri tima od kojih je svaki specifičan na svoj način.

Pred meč govorio je zbog čega smo izabrali Austriju kao rivala.

Mi smo i želeli da igramo protiv jake ekipe. I bez obzira što je prijateljski meč on ima važnost, jer ima uticaja na psihološki momenat za svaku selekciju koja traži dobar impuls pred utakmice na šampionatu. Koliko su motivisani, govori činjenica da su pobedili i u prijateljskim utakmicama koje su igrali protriv jakih rivala. Dakle, veoma motivisana i fizički spremna ekipa. Imaju germanski mentalitet, idu uvek na pobedu. Očekujem da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu – rekao je Stojković.

Direktan prenos meča možete pogledati na RTS 1 i TV Arena sport Premium 1 sa početkom u 20:45.

Podsetimo, Srbija 8. juna igra drugi prijateljski meč pred EURO, a rival je reprezentacija Švedske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter